Rejser til Bibbiena

Tag med Escapeaway til Bibbiena, som ligger i den østligste del af Toscana, nærmere betegnet i Casentinodalen tæt på Poppi.

Bibbiena ligger den østligste del af Toscana, nærmere betegnet i Casentinodalen tæt på Poppi. Storbyen i dette område er Arezzo, hvor man finder alle de tilbud om underholdning og indkøb, man kan ønske sig. Her er der endnu langt mellem turisterne, men ikke langt mellem hverken de store naturoplevelser, de gode restauranter eller de spændende udflugtsmål. Naturen er her vildere og mere rå end i det centrale Toscana, og derfor er også en langt mindre del af området opdyrket.

Selve Casentinodalen forløber som en bugtet slange fra byen Stia og ca. 50 km sydpå, hvor den følger den øverste del af Arno-floden, inden denne svinger mod vest og nord, op mod Firenze. Den smalle dal og de stejle bjerge gør, at de små, aflange byer ligger som perler på en snor langs floden, og Bibbiena er én af dem.

Inde i Bibbiena drejer hovedvejen SR71 væk fra floddalen, for at kravle op i bakkerne på vej mod Cesena og østkysten ved Adriaterhavet, hvorefter vejen i dalen hedder SR70 og fortsætter mod nord som almindelig landevej. Placeringen ved dette vigtige knudepunkt gør, at Bibbiena er vokset til en by af en anseelig størrelse med over 12.000 indbyggere. Den ældre del af byen ligger på to bakker med udsigt over landskabet, som det er almindeligt for toskanske byer.

Kort over Bibbiena i Toscana

Klik på kortet herunder og få praktiske informationer om køreafstande til lufthavne og byer, eller zoom ind og ud på kortet for at finde ferieboliger og seværdigheder i området.Ferieboliger omkring Bibbiena

I dette område af Toscana finder man mange agriturismi, hvor man kan få mulighed for at bo på fx. en vingård og være tæt på produktionen. Men især hvis man er på udkig efter en ferie, hvor man lejer en hel villa oppe i bjergene, og bor helt for sig selv, er området omkring Bibbiena særligt stærkt. Du kan bruge vores søgemaskine i toppen af siden, eller ganske enkelt klikke på fanen "Ferieboliger", for at se, hvad vi kan tilbyde.

Vi har været i området siden 1999 og har stor viden og ekspertise omkring hele Toscana. Ring eller skriv til os, hvis du har brug for hjælp - vi er her for det samme.

Transport

Skal du besøge Bibbiena er det naturligt at flyve ind til Firenze lufthavn. Herfra er der omkring 80 kms kørsel, som vil tage mellem 1,5 og 2 timer, alt efter hvor mange gange, du skal holde pause for at fotografere. Fra motorvejsafkørslen ved Pontassieve følges landevej SR70 op over bjergene og helt frem til Bibbiena.

Fra byens jernbanestation går der ca. hver time tog til Arezzo, eller den anden vej mod Stia. For en hyggelig eftermiddag, kan man sagtens tage en udflugt med en af de små skinnebusser op gennem dalen.

Shopping og restauranter

Pga. byens størrelse og beliggenhed, får du her stort set alt, hvad du har brug for. Foruden en række spisesteder, som er spredt ud over byen, findes også en lille håndfuld supermarkeder. Specialbutikkerne holder til i de smalle gader i den gamle bydel. En køretur på en halv times tid bringer dig til storbyen Arezzo, som naturligvis har et endnu større udvalg af både det ene og det andet.

Udflugter og seværdigheder

Når du er i området omkring Bibbiena skal du først og fremmest nyde den overdådige Casentinodal, som er formet af floden Arno og giver nogle spektakulære vistaer. Når det er gjort, og du har besøgt de fine byer Arezzo og Poppi, så er det tid til at kigge mod større vidder - fx. mod Firenze og Siena, eller måske en tur til San Marino (ca. 100 km).

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bibbiena