Rundrejse i Toscana i bil

Oplev friheden på en bilrundrejse i regionen Toscana

En rundrejse i bil er den optimale måde at opleve Toscana på. Få vores personlige tips til valg af hoteller og ferieboliger, samt ikke mindst råd til planlægning af ruten på rundrejsen.

Har du nogensinde drømt om at tage på en rundrejse i Toscana i bil, hvor kun din økonomi og din feries længde sætter begrænsningerne? Så læs med her - og få et par gode tips til en bilrundrejse i den smukke region, der hvert år er blandt de mest populære rejsemål i Italien.

Husk du er også altid velkommen til at kontakte os for et forslag til en rundrejse der opfylder dine ønsker og behov. Klik på nedenstående link og få en smagsprøve på hvilke hoteller og ferieboliger vi tilbyder i Toscana, og som alle kan benyttes på en rundrejse.

>> Inspiration til din ferie i Toscana

Frihed på din rejse rundt i Toscana

En bilrundrejse i Toscana giver dig fuldstændig frihed og fleksibilitet til selv at planlægge, hvad du vil se, samt hvornår og ad hvilken rute du vil køre. Du er ikke afhængig af offentlig transport eller af en turistbus, der holder og venter på dig, men kan selv bestemme det tempo, din ferie skal foregå i.

Her følger et par konkrete tips til din rundrejse med bil i Toscana:

Planlæg rute og resevér hoteller/ferieboliger

Selvom friheden og fleksibiliteten er den stor og vigtig del af en bilrundrejse, er det en god ide allerede hjemmefra at planlægge nogle af de ting, du gerne vil se på din rundrejse i Toscana; ja, måske endda planlægge hele rundrejsen, så du på forhånd ved, hvor rejsen skal gå hen og naturligvis især hvilke hoteller, du skal bo på.

Du bør huske på, at det især om sommeren kan være svært at finde den rigtige feriebolig til den rigtige pris, hvis du ikke på forhånd har reserveret den.

Hvis du undlader at lave et alt for tæt dagsprogram, er der altid en mulighed for, at du kan improvisere og afvige for planen på selve dagen.

Undersøg lokale trafikregler, vejnet, nødnumre m.m.

Det bliver naturligvis også lidt nemmere at komme omkring, hvis du på forhånd har undersøgt, hvordan de lokale trafikregler i Toscana er - f.eks. hastighedsbegrænsninger, brug af billygter, regler ved rundkørsler m.m. - og på forhånd har sat dig lidt ind i hvordan de toscanske benzinstationer fungerer og hvordan det lokale vejnet er skruet sammen, f.eks. de vigtigste motorveje (autostrade) og hovedveje (strade statale/regionale i Toscana.

Det er naturligvis også af stor betydning, at du kender de lokale nødnumre i Toscana (til politi, ambulance og brandvæsen), hvis der skulle opstå et problem med bilen, mens du er afsted, eller hvis du skulle være så uheldig at blive indblandet i en ulykke.

Indlæg fridage

Hvis du vælger at lave en rute og et program for, hvad du skal se på dagsbasis, er det en god ide samtidig at indlægge nogle fridage på din bildrundrejse, hvor du enten ikke har et program for, hvor du skal køre hen, eller hvor du helt lader bilen stå og laver andre ting end at køre rundt i bil. Det er nemlig ofte sådan, at man - især på en lidt længere bilrundrejse - når et træthedspunkt, hvor man bare har lyst til at slappe af og hverken skulle følge et program eller sidde bag rattet på en bil.

Vælg de rigtige lufthavne

Du kan flyve til flere forskellige lufthavne når du skal holde ferie i Toscana, f.eks Pisa, Bolonga, Firenze og Milano lufthavn, der alle tilbyder direkte flyruter fra lufthavne i Danmark. Der er dog store afstande og det er værd at huske på at man ofte benytter mindre veje i et kuperet område hvorfor man skal beregne noget længere tid for at komme fra A til B. Et godt tip er at benytte forskellige lufthavne når du planlægger en rundrejse, og det er nemt da man i dag hos de fleste flyselskaber kan købe enkeltbilletter. Selv har jeg f.eks ofte rejst ud til Pisa lufthavn og hjem fra Rom lufthavn når jeg har været på rundrejse i Toscana, derved spare jeg en del kørsel frem og tilbage.

>> Læs mere om lufthavne i Toscana

Tjek forsikringer

Hvad enten du kører i egen bil til Toscana fra Danmark eller lejer en bil ved ankomst til Toscana, er det vigtigt, at du på forhånd har fuldstændigt styr på, hvad din forsikringer dækker, og hvad de ikke dækker. Det kan selvsagt hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis uheldet er ude og du samtidig ikke er dækket ind af tilstrækkelige forsikringer, især når du befinder dig langt hjemmefra.

Oplev flere regioner

Toscanas beliggenhed betyder at det er nemt at kombinere et besøg i to eller flere regioner. Overvej at afslutte rundrejsen med et par dages storbyferie i Rom, eller nyd den smukke natur i Umbrien som også kaldes Italien grønne hjerte. Du kan også nemt tage en afstikker til Cinque Terre som bare ligge et par timers kørsel nord for Pisa.

Billeje i Toscana

Rejser du til Toscana og skal leje bil, så kan du drage fordel af de gode priser og betingelser som Escapeaway har forhandlet til alle vores gæster der bestiller billeje i Toscana, uanset om du skal på en rundrejse elelr bo på det samme hotel eller feriebolig i hele din ferie. Bla. indgår der altid lovpligtige forsikringer, ubegrænset antal kilometer og som en ekstra service er der ingen selvrisiko når du leje bil igennem Maggiore Rent biludlejning.

>> Læs mere om billeje i Toscana