Rejser til Borselli

Tag på ferie i Borselli og bjergene øst for Firenze

Tag med Escapeaway på en afslappet ferie i Borselli, hvor du kan nyde en autentisk stemning, samtidig med at du er tæt på storbyen og alle tænkelige faciliteter.

Borselli er en ganske lille flække beliggende i Pelagos kommune, i bjergene øst for Toscanas pulserende storby Firenze. Ud over få indbyggere og den nærmest bondske stemning, finder du her en lille café til en hurtig espresso-kaffe, en restaurant og en altmuligbutik, der har lidt af det hele.

Du bor her ca. 25 km øst for Firenze og 11 km fra Pontassieve, hvor der er togstation og gode indkøbsmuligheder, og ca. 8 km fra Pelago, hvor der er en rigtig god restaurant. Som en typisk bjergby i området, ligger Borselli og slanger sig langs bjergkammen og med imponerende kig til en skovfyldt dal. Her finder du fred og ro og et helt autentisk indblik i det landlige liv i Toscana - du ser måske slet ikke andre turister her.

Midt i Borselli findes et vejkryds, hvor landevejen SP91 fra nord munder ud i hovedvejen SR70 (øst-vest), og det er helt naturligt her, byens handelsliv udspiller sig.

Kort over Borselli i Toscana

Klik på kortet herunder og få adgang til et større udsnit over området med mulighed for at zoome ind og ud, finde hoteller, villaer og agriturismi - og se deres placering i forhold til seværdigheder og attraktioner i området.Ferieboliger omkring Borselli

Hos Escapeaway er vi eksperter i Toscana. Du kan vælge mellem hundredvis af nøje udvalgte og håndplukkede ferieboliger, lige fra hyggelige familiehoteller, til selvstændige villaer og inspirerende vingårde. Du kan bruge søgefunktionen i toppen af siden til at søge efter ferieboliger i området omkring Borselli i Toscana, ved blot at indtaste nogle datoer - så viser vi dig en række muligheder for overnatning i området.

Transport

Nærmeste lufthavn til Borselli er Firenze, som ligger godt 40km væk. Vejen herop er motorvejslignende, bortset fra de sidste 10km, som dog fortsat har landevejsstandard (på den italienske måde = ret smal med masser af sving). Fra motorvejsafkørslen Pontassieve Est, følg SR70 direkte op til Borselli. Finder du bedre forbindelser til Pisa er den også en mulighed med en køretid på ca. 1,5 time.

Husk at det er supernemt og billigt at leje en bil i Italien - læs mere om billeje her.

Fra Pontassieve går der tog til Firenze flere gange i timen i dagtimerne. Det kan være et godt valg, så du slipper for at bekymre dig om parkering inde i byen, som godt kan være lidt af et mareridt for den besøgende.

Restauranter og shopping

Som tidligere nævnt har Borselli faktisk et par mindre butikker og et spisested, men ellers finder man nærmest et større udvalg af muligheder i stationsbyen Pontassieve (ca. 10km). Vil man steppe lidt op i både udvalg og pris, så er Firenze naturligvis det oplagte mål. Ud over at være en reel turistmagnet, er byen faktisk også ret stor, med næsten 400.000 indbyggere i selve byen, og estimeret op mod 1,5 mio. i metropolområdet. Derfor har byen også et enormt udvalg af restauranter og butikker.

Attraktioner og seværdigheder

Hvis du opholder dig i Borselli har du nok en plan om at besøge Firenze (ca. 25km) i minimum én dag. Det kan vi absolut bakke op om, for her får du en oplevelse for livet i en by, hvis rigdom på et tidspunkt var Europas største, og som er gået fri af eftertidens ødelæggelser i form af krige og misforståede saneringer. For et anderledes kig på Firenze kan vi anbefale et besøg i Fiesole Ca. 20km), som troner i bjergene nord for byen og har en mere end 1.000 år lang historie.

Er man interesseret i vin, er området stærkt, og med en lille køretur bevæger man sig desuden ind i Chianti vindistriktet (ca. 40km), og lidt længere væk dukker utrolige Siena (ca. 55km) op og giver et indtryk af en klassisk, Toscansk middelalderby - med utrolig arkitektur og masser af kunst.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Borselli