Rejser til Cala Piccola

Cala Piccola ligger på Argentario-halvøen omkring 150 kilometer syd for Firenze. I stenalderen var det en rigtig ø, men med tiden blev der dannet to tomboli (sandbanker), som nu forbinder Monte Argentario med fastlandet og samtidig indrammer to laguner. Mellem disse to ligger en lille landtange, der næsten dækkes af Orbetello, med broforbindelse over til Argentario-halvøen.

Toscana er et af Italiens mest populære rejsemål, men er uden for Italien mest kendt for sine kulturskatte i byer som Firenze, Pisa, San Gimignano og Siena. Kendere vil dog vide, at regionen også har en skøn kystlinje mod Middelhavet med talrige attraktive rejsemål. Længst mod syd er netop Argentario-halvøen og Cala Piccola et godt eksempel på dette.

En ægte ferieperle i det sydligste Toscana

Den nordlige del af halvøen er den mest turistede med omdrejningspunkt i Porto Santo Stefano, mens den sydlige del af mere uberørt. Landsbyen Cala Piccola, som breder sig ned af en af øens grønne bjergskråninger mod det glitrende Middelhav, ligger omtrent midtvejs. Her har du derfor alletiders udgangpunkt for at opleve alt det bedste, som denne lille ferieperle i det sydligste Toscana byder på.

Har du før rejst i Toscana, vil du opleve, at Argentario-halvøen har sin helt egen atmosfære. Det skyldes måske, at den i tidens løb har tilhørt skiftevis Spanien, Østrig og Frankrig indtil den i 1815 blev overgivet til Storhertugdømmet Toscana. Trods den veludviklede turisme på især den nordlige del, er Argentario-halvøen sammenlignet med resten af Toscana mere vild og utæmmet. Specielt klippekysten er herligt uspoleret. Her finder du ingen kilometerlange sandsstrande, men til gengæld talrige idylliske badevige, hvor du kan slappe af ved det krystalklare hav. Det  gælder også Cala Piccola.

Halvøen er ikke stor, men på grund af de til tider stejle og snørklede bjergveje, går det ikke hurtigt med at komme rundt. Du kan dog alligevel sagtens nå de fleste steder på dagsudflugter. Det kan da også varmt anbefales at opsøge nogle af de andre strande langs den smukke kyst. Ligeledes er det på en rejse til Cala Piccola værd at afsætte god tid til at udforske byer som Porto Ercole og Porto Santo Stefano, hvorfra du kan sejle en tur ud til Isola di Giglio.

Book din rejse til Cala Piccola i dag

De nærmeste lufthavne til Cala Piccola finder du i Rom eller Pisa. Der er togforbindelse til Orbetello inde på fastlandet, hvorfra der er bustransport ud på halvøen. Det mest praktiske er dog at have en bil til rådighed, når du skal holde ferie her.

Når du booker din rejse til Cala Piccola her hos Escapeaway, kan du udover et håndplukket hotel og flybilletten derfor samtidig bestille en lejebil. Når du således bestiller en samlet pakkerejse, får du Rejsegaranti og den ekstra tryghed det giver.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cala Piccola