Rejser til Calambrone

Calambrone ligger mellem Tirrenia (3 km) og Livorno. Der er stor set kun en hovedvej ud til pinjeskoven og stranden, som er ret trafikeret af både offentlige transportmidler og af de mange biler, der bringer lokale og turister til stranden. I retning mod Livorno er der en kanal, der bruges til at aflaste Arno-floden i den kraftige regnperiode om vinteren.

Stranden

Stranden i Calambrone består af meget fint sand og havbunden er ligeledes af sand. Der er både badeetablissementer med liggestole og parasoller og offentlige gratis strande hist og pist. Hos de fleste badeetabllissementer langs hovedvejen finder du spisesteder, restauranter og pizzeriaer. I selve Calambrone er der kun et bageri med dagligvarer, som mel, vand osv. Det nærmeste supermarked ligger ca. 2 km fra selve Calambrone i retning af Tirrenia.

"Glemt" område

Dette område har været 'glemt' i et par årtier. Tidligere, mellem de 2 verdenskrige, blev der afholdt sommerkolonier for mindre bemidlede familier, men som antallet af børn pr. familie dalede, og velstanden samtidig begyndte at stige, begyndte familierne i stigende grad at holde ferie sammen med børnene, hvorfor kolonierne blev mere eller mindre overflødige. Nogle af disse store og flotte huse i belle-epoque-stil er i dag blevet restaureret, mens andre desværre stadig forfalder.

I selve Tirrenia finder du en rigtig by med et bymiljø, hvor der om sommeren er gademarkedet om aftenen, mini-tivoli og forlystelser for børn og voksne.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Calambrone