Rejser til Camaiore

Mellem hav og bjerge

Den charmerende lille, autentiske by Camaiore ligger langs den gamle vej mellem Lucca og Viareggio. Her føles turismen, på trods af nærheden til så mange store seværdigheder og fremragende sandstrande, med ét ikke særlig nærværende.

Gennem Camaiore gik Via Francigena, handels- og pilgrimsvejen der i Middelalderen forbandt Frankrig med Rom. I byens små gader føles fortiden stadig langt mere tilstedeværende end vore dages travlhed og jag. Du finder naturligvis alt til vore dages liv hørende af butikker, banker, apoteker med mere, men husene er for langt størstedelens vedkommende gamle, ofte meget gamle som fx Sankt Michaels Kirke på Piazza Diaz, et fornemt eksempel på romansk arkitektur. Kirken blev bygget i 925 og ødelagt under Anden Verdenskrig, men genopbygget sten for sten efter krigens afslutning.

Camaiore er et oplagt mål for en lille uforpligtende udflugt, hvor du ikke møder de store flokke besøgende, som præger byer som Lucca, Pisa, Firenze og så mange andre. Her kommer du for en lille spadseretur med et stop eller to på byens caféer og barer, mens du blot nyder roen og de smukke omgivelser. Og hvis du har mere energi at brænde af, så er der kort fra Camaiore til det righoldige system af vandrestier i bjergene, de såkaldte Alpi Apuane, over byen, hvor du kan vandre mellem klippetoppe og marmorbrud med udsigt til havet.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Camaiore