Rejser til Campiglia Marittima

Denne lille charmerende by har al den charme, man forventer at finde i toscanske byer. Med sine godt 13.000 indbyggere ligger den midt mellem bakker i Valle del Cornia, og her er en velsignet fred og ro, især hvis man lige kommer fra de mere hektiske byer ude ved vandet. Området ved Campiglia Marittima nyder godt af det udsøgte vue til de toscanske øer og mod nord til Korsika.

Kilde og ruiner

Mennesket har betrådt jorden i området de sidste 90.000 år, men de tidligste spor stammer fra etruskertiden og kan anes bl.a. ved Forni Fusori i Madonna di Fucinaia, nær den arkæologiske park Parco Archeominerario di San Silvestro. Parken blev åbnet i 1996 og indeholder nogle af de vigtigste monumenter i området; Rocca San Silvestro er en arkæologisk udgravning, forestået af universitetet i Siena, og viser en by fra år 1000, der fungerede som aktivt samfund frem til 1400-tallet. Hvis man er mere til afslapning end gamle ruiner, så kan man neden for byen dyppe sig i magien fra jordens indre; her finder man nemlig en sø der fyldes af en naturlig kilde, der har kurbadegenskaber.

Monumenter

Det historiske centrum i Campiglia Marittima, hvis eksistens er dokumenteret tilbage til 1100-tallet, rummer også en del fascinerende monumenter, heriblandt: Rocca fra 1200-tallet, sognekirken Pieve di San Giovanni og det berømte basrelief af Meleagro i kirken Chiesa di San Lorenzo. For nyligt har man åbnet en offentlig vinbar i det gamle palads Palazzo Pretorio fra 1200-tallet, hvor man kan finde information og dokumentation af vinene fra egnen og om territoriet

Spise

Byen rummer desuden adskillige restauranter og pizzerie.

Byfester

Fra juni til september arrangeres der adskillige festlige arrangementer i byen. I oktober afholdes der Sagra dell’Autunno som er en gastronomisk, kulturel og traditionel event. Man kan også møde op til arrangementet Natura & Cucina, der ligeledes er en gastronomisk udstilling for vin, olie og lokale produkter og som inkluderer smagninger.

Hele året afholdes der ugentligt marked om torsdagen på Piazza Gallistru.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Campiglia Marittima