Rejser til Cantagallo

Ferie i Toscanas grønne bjerge

Middelalderbyen Cantagallo ligger midt i Appenninernes grønne bjerge og er et godt udgangspunkt for at udforske både natur og kultur i Toscana.

Cantagallo er også navnet på den lille kommune på knap 3.000 indbyggere, som dækker bjergområdet nord for Prato i Toscana. Indbyggerne bor ret spredt i de mange små bysamfund, i dalene Bisenzio og Limentra, hvor man går fra 300 helt op til 1100 meter over havets overflade.

Kort over Cantagallo

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen og en oversigt over de nærmeste lufthavne.

Naturreservat

I Cantagallo kommune er der også et lille naturreservat - Riserva Naturale Acquerino Cantagallo - der er præget af skove med bøge-, kastanje- og egetræer. Indtil 1960 levede den lokale befolkning især af de kastanjer, de kunne få ud af skoven, samt frugt og olivenolie, som blev produceret på de laveste skråninger. I Cantagallo by ligger naturreservatets turistkontor, hvor man kan henvende sig for at få arrangeret guidede ture i naturreservatet.Hotel, ferielejlighed eller ... ?

I udvalget på ca. 2000 ferieboliger i Italien her hos Escapeaway Rejser er en bred vifte hoteller, ferielejligheder og villaer i Toscana, som alle er håndplukkede og besøgt af vores eget personale.

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Cantagallo. Har du allerede en klar ide om, hvilken type bolig du søger, kan du med fordel bruge filterfunktionen i søgemaskinen. 
 
Hoteller og ferielejligheder er dog ikke de eneste indkvarteringsmuligheder, der er at vælge mellem i Italien. Vidste du for eksempel, at Escapeaway har Danmarks største udvalg af villaer i Toscana? Planlægger du for eksempel ferie med flere  generationer af familien eller er i flere venner, som rejser sammen? Så er det en oplagt mulighed for at leje en hel villa. Her har I 100 procent privatliv og skal ikke dele stedets faciliteter med andre gæster. 

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder i området, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med flere anbefalinger og praktiske tips tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Cantagallo, ligger Firenze Lufthavn, også er kendt som Peretola Lufthavn, nærmest. Denne lufthavn betjenes af en bred vifte af flyselskaber som for eksempel spanske Vueling, der her af et af deres knudepunkter.

Du kan nemt selv tjekke det aktuelle udvalg af flyselskaber i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det desuden ligetil at finde den billigst pris på flybilletter de dage, der passer bedst til din ferie.

De fleste vælger en feriebolig i Cantagallo på grund af den smukke natur og landlige ro. Til gengæld bor man omkring en halv times kørsel fra nærmeste togstation i Vaiano, og selvom der er busforbindelse herfra op til Cantagallo, er det en fordel at have en bil til rådighed til udflugter og indkøb. Som regel er det mest praktiske at bestille billeje i Firenze Lufthavn allerede hjemmefra, så der med sikkerhed står en bil klar ved ankomst. 

Restaurant og shopping

Mens der i selve landsbyen Cantagallo i skrivende stund ikke er nogle restauranter, er der til gengæld gode spisesteder i flere af de andre landsbyer i området. Desuden der på udflugter til Toscanas interessante større byer som Pistoia og Firenze naturligvis også rig lejlighed til at fordybe sig i regionens berømte gastronomi.

Skal der "powershoppes", er der ikke langt til Designer Outlet i Barberino di Mugello, hvor du ofte kan få store rabatter på en lang række af de kendte mærker. 

Udflugter

Er det en aktiv ferie i Toscana, du ønsker dig, kan du sagtens få hele ferien til at gå med at udforske de skovklædte bjerge og naturreservaterne på vandreture. Skal naturoplevelserne krydres med lidt kultur, kan det blandt andet varmt anbefales at tage en tur til Pistoia, der i forhold til Firenze og Lucca er en smule overset, men bestemt har masser at byde på af i form af historiske seværdigheder, kultur og ikke mindst en stemningfuld gammel bykerne. Her finder du desuden et godt udvalg af spisesteder og spændende butikker.

Det er dog naturligvis også oplagt at lave en dagsudflugt til den berømte renæssanceby Firenze, der er en ægte storby, men også en by fyldt med historie, kultur og ægte italiensk atmosfære. Her er nok museer og smukke bygningsværker til adskillige dages eventyr. 

Lokale links

Kommunens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cantagallo

Hvad siger gæsterne i Cantagallo?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 15 anmeldelser