Rejser til Capalbio

Capalbio er en charmerende middelalderlandsby i det sydlige Toscana. Her få kilometer fra kysten i det område, som også kaldes for Maremma, går livet sin vante gang. Når du slentrer rundt i de smalle, labyrintiske gader eller står og kigger op ad de høje mure på borgtårnet øverst i byen, kan du nemt føle dig hensat til en anden tid. Det er et lille kompakt centrum, men du kan bruge lang tid på at udforske de mange detaljer.

Capalbio havde sine velmagtsdage i 1300-1400-tallet, men da Siena i 1555 blev erobret af den florentinske Medici-familie, mistede byen sin betydning og begyndte at forfalde. Ligesom resten af Maremma fik byen dog nyt liv i det 20. århundrede. I dag er den gamle bydel, Centro Storico, på bakketoppen et meget populært udflugtsmål og summer af liv fra morgen til aften i juli og august. Da er det en god ide at reservere bord, hvis du vil nyde en middag på en af de hyggelige restauranter, som gemmer sig i de smalle gader. Uden for sommerhøjsæsonen er der en mere fredelig atmosfære.

Oppe fra den gamle borgmur kan du nyde en fantastisk udsigt over de bølgende bakker ned mod det azurblå hav. At du en kort køretur herfra kan slænge dig på kilometerlange sandstrande ved det indbydende Middelhav gør blot Capalbio til et endnu mere attraktivt rejsemål. Kigger du lidt mere mod øst, vil du under dig se den nyere del af Capalbio. Her finder du udover nogle hoteller også en håndfuld spisesteder og enkelte butikker.

Vingårde, fantasifuld kunst og Toscanas bedste strande

Går rejsen til Capalbio, bør du heller ikke snyde dig selv for et besøg i Giardino dei Tarocchi (Tarothaven), der ligger blot 10 minutters kørsel derfra. Det er en spektakulær kunstpark skabt af den fransk-amerikanske kunstner Niki de Saint Phalle, som fra 1975 og cirka 20 år frem i samarbejde med en række andre kunstnere og håndværkere her har fremtryllet en fantastisk verden af farverige skulpturer. Et fint udflugtsmål for både børn og voksne.

Nær Capalbio finder du også adskillige vingårde, som tilbyder spændende rundvisninger og naturligvis smagsprøver. Området blev ganske vist først en del af Denominazione di origine controllata (DOC) klssificeringen i 1999, men her er lange traditioner for produktion af rødvin, rosévin og hvidvin. Du kan i det hele taget glæde dig til de gastronomiske oplevelser, når du rejser til Capalbio.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Capalbio