Rejser til Capolona

Indgangsdøren til Casentino-dalen

Bo ved floden Arno og ved indgangen til den smukke Casentino-dal i den lille by Capolona, der byder på restauranter og indkøbsmuligheder. Herfra har du gode muligheder for udflugter til smukke naturområder og spændende kulturbyer.

Den lille by Capolona med sine ca. 5.000 indbyggere, der ligger langs floden Arno, fungerer som den naturlige indgangsdør til den fredfyldte og meget smukke Casentinodal.

Bygningsværker

Byen ligger strategisk godt i forhold til de omgivende dale og har derfor altid spillet og spiller fortsat en solid rolle økonomisk og historisk set i forhold til resten af provinsen. Denne rigdom ses i omgivelserne i form af mange slotte, sognekirker, broer og andre bygningsværker af anseelse.

Broen

Byen stammer fra middelalderen; den gamle bydel der er beliggende langs floden er forbundet med den modsatte bred af en gammel bro, der højst sandsynlig er af romersk oprindelse og som flere gange er blevet restaureret, og seneste næsten nybygget efter at den blev hårdt medtaget i 1944.

I udvikling

I dag er Capolona et moderne industrielt og håndværksmæssigt centrum i rivende udvikling uden dog at miste forbindelsen til deres simple fortid og de folkelige traditioner. I nyere tid har turismen sørget for yderligere vækst i byen takket være de mange agriturismi i området.

Lidt af hvert

Capolona i sig selv er ikke specielt spændende, men man finder her de nødvendige dagligvarebutikker samt et par restauranter, pizzeriaer og barer.

Byfester

Sommeren over afholdes der adskillige arrangementer i byen med underholdning i form af musik og kultur; byfester, udstillinger, film under åben himmel, teaterforestillinger samt selvfølgelig koncerter og religiøse fester, der imødekommer ung som gammel.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Capolona