Rejser til Castel Focognano

Middelalder og skovklædte bjerge i Toscana

Castel Focognano er en meget lille landsby, med kun én kirke og en lille købmand. Den ligger i den sydlige del af Casentino-dalen, nord for Arezzo i Toscana.

Byens historie går tilbage til år 1028, hvor den opstod mellem tre kløfter oven på en stejl bjergryg og var dengang omgivet af en dobbelt ringmur. Der hersker dog ingen tvivl om, at området har været beboet endnu længere tilbage. Der er således gjort arkæologiske fund fra etruskernes tid i området. Der er ligeledes spor fra romertiden, men disse første små samfund på bjergryggen blev forladt, da barbarerne invaderede området. Folk vendte først tilbage med opførslen af borgen, som lagde navn til den nye by.

Kort over Castel Focognano

Klikker du på kortet over Toscana herunder, kan du få et overblik over byen med en markering af de hoteller, feriehuse og ferielejligheder, vi tilbyder i området.

Rassina

Siden slutningen af 1700-tallet har Castel Focognano hørt under Rassina, som i kraft af sin mere strategiske beliggenhed lige ved floden Arno, blev en af de vigtigste handelsbyer i denne del af Toscana. Rassina ligger ca. 5 km væk og er stadig i dag en levende og aktiv landsby, der lever af håndværk, industri og handel i særdeleshed behandling og fremstilling af uld-, hør- og silkeklæder. Dér skal man da også til for at finde spisesteder, supermarked og apotek.

Byfester

Man skal til Rassina for at opleve en lokal, festlig og folkelig sommer, men så er der også arrangementer hele sommeren igennem.Ferieboliger i Castel Focognano

Blandt vores udvalg på hundredvis af håndplukkede ferieboliger i Italien, ligger en stor del i Toscana - en region vi har stor erfaring med. Her kan vi tilbyde dig alt fra små byhoteller til store charmerende villaer og ophold på vingårde. Vi tør derfor næsten love, at du hos os altid kan finde en feriebolig i denne skønne region, som fuldt ud lever op til dine feriedrømme.

Indtast datoer i søgemaskinen ovenfor og få et hurtigt overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Castel Focognano. Har du brug for hjælp til at finde den helt rigtige feriebolig eller spørgsmål om de forskellige boliger, er du velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vi sidder klar med flere gode råd og vil gerne hjælpe dig med at sammensætte din rejse til Italien.

Lufthavne og lokale transportmuligheder

Vil du gerne hurtigt til Italien, er der gode muligheder for at flyve til Toscana. Når du skal bo i Castel Focognano, er Firenze Lufthavn nærmest. Denne lufthavn benyttes i skrivende stund blandt andet af Vueling, Lufthansa, KLM og British Airways. 

I søgemaskinen ovenfor kan du udover feriebolig også vælge at søge efter en passende flyforbindelse. Bestiller du din ferie som en pakkerejse med fly, indkvartering og eventuelt billeje, er du dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven  - kort sagt nemt og trygt. 

Nærmeste togstation ligger i Rassina med forbindelse til Firenze via Arezzo. Der er busforbindelse fra stationen det sidste stykke op til Castel Focognano, men det kan være nemmere at tage en taxi, da bussen ofte kun kører få gange dagligt. Skal det ikke blive for omstændeligt at komme omkring i løbet af ferien, anbefaler vi som regel at man lejer en bil. Det gør det både nemmere at komme til at fra lufthavnen, men giver også en større frihed til at tage på udflugter uden at skulle hænge i køreplaner.

Udflugter

Du kan godt bruge det meste af ferien på at tage på opdagelse i Casentinodalen med dens mange middelalderbyer og slotte. Her er også rig mulighed for at holde en aktiv ferie i Toscana med for eksempel vandre- og cykelture. 

Af de større byer i området, er Firenze naturligvis svær at komme uden om med dens mange kulturelle og historiske seværdigheder. Men tag også en tur til for eksempel hyggelige Arezzo, som til trods for at den var med i Roberto Benignis film, Livet er smukt, ikke er overrendt af turister. 

Ønsker du at udforske områdets seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af oplevelsesrige udflugter i Toscana, som du med fordel kan booke online hjemmefra.

 

Lokale links

Kommunens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castel Focognano