Rejser til Castelfiorentino

Byen ligger rigtig godt for at komme rundt i Toscana, og da der er togstation, bor her mange, som arbejder i Firenze. Det historiske centrum er nu også ganske smukt, og efter at have oplevet turiststrømmene i San Gimignano, Greve in Chianti, Firenze og så mange andre steder, er det i sandhed forfriskende at komme til Castelfiorentino og gå rundt blandt de lokale indbyggere.

Beliggende blandt grønne bakker er Castelfiorentino en tiltalende by med sine mange naturruter. I middelalderen var dette område et transitområde for pilgrimme og andre rejsende der kom fra Nordeuropa på vej mod Rom, da Via Francigena krydsede Via Volterrana ganske nær byen.

Den nye bydel

"Ikke den smukkeste perle blandt de toscanske befæstede byer", således indleder en tysk guidebog sin beskrivelse af Castelfiorentino. Det kan vi godt være enige i, men det skyldes primært den store ny bydel, der er vokset frem især efter Anden Verdenskrig, hvor man finder alt, hvad man ville forvente sig af en moderne by.

Den historiske del

Det historiske centrum er ganske smukt, og efter at have oplevet turiststrømmene i San Gimignano, Greve in Chianti, Firenze og så mange andre steder, er det i sandhed forfriskende at komme til Castelfiorentino og gå rundt blandt de lokale indbyggere.

Omkring byen

Fra den centrale plads Piazza Cavour, går man over floden Elsa og drejer til højre ad Via Sanminiatese, som bringer én ud af byen. Efter forstaden Dogana ankommer man til den lille flække Madonna della Tosse, hvor man finder kapellet med fresker af Benozzo Gozzoli og hans elever fra 1484 – i dag opbevares freskerne i Via Tilli.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castelfiorentino