Rejser til Castellina in Chianti

Rødvin, rødvin, vildsvin

Castellina in Chianti er en stemningsfuld by beliggende i bakkerne mellem Firenze og Siena. Den største del af byens centrum er bygget i slutningen af Middelalderen, enkelte spor i byen peger helt tilbage til Etruskernes tid.

Berømt for sin rødvin

Byen ligger midt i det kendte Chianti, hvor man producerer den berømte rødvin. Størstedelen af byens centrum er bygget i slutningen af Middelalderen, men enkelte spor i byen peger helt tilbage til etruskernes tid. En samling af disse kan besigtiges på byens etruskiske museum.

Imponerende bygningsværker

Udover rådhuset, som er beliggende i den gamle og vældige borg Rocca Comunale di Castellina, kan man fornøje sig med at besøge fæstningen, det imposante Palazzo Ugolini-Squarcialupi eller én af de mange borge, slotte eller vingårde i byens umiddelbare nærhed. Man kan også begive sig ind i Chiesa del S.s Salvatore kirken fra 1600-tallet, for at kigge nærmere på de mange skatte kirken gemmer på. Man kan blandt andet beskue en renæssance træstatue af Skt. Barnabas, et toscansk krucifiks fra 1700-tallet og de tre kirkeklokker, der stammer fra 1797.

Gå gennem historien

Foretrækker man at opleve en by ved at gå igennem dens byrum, kan man i Castellina in Chianti trave gennem historien under en smuk middelalderpassage med hvælvede stenlofter, der løber langs den østlige bymur, kaldet Via delle Volte. Oprindeligt var det et offentligt og åbent rum, der blev brugt til både hellige og militære formål, men siden er passagen blevet overdækket af private boliger, for idet man ikke længere havde brug for murens beskyttelse som forsvar, begyndte byens beboere nemlig at bygge boliger op langs med muren.

Gågade og restauranter

Castellina in Chianti har desuden en gågade, Via Ferricio, hvor man finder både souvenirbutikker og dagligvarebutikker som grønthandlere, forskellige restauranter – endda to michelinrestauranter med hver sin stjerne; Ristorante Albergaccio di Castellina og Ristorante al Gallopapa - foruden caféer og vinbarer. Er man vininteresseret kan vi nævne, at Castello di Fonterutoli er et af de lokale og velrenommerede vinhuse, hvis vine er værd at smage på.

Vildsvin, der spiser modesko

Naturen omkring Castellina in Chianti er kendetegnet ved vinmarker og udstrakte skove, der huser vildsvin, fasaner, harer, ræve og egern. Det bedste tidspunkt at se vildsvinene på, er om natten, hvor de både kan opleves langs med vejene eller sågar tæt på bebyggelserne. Så det er en god idé at holde samtlige fødevarer og andre afholdte ejendele inden døre; vi har hørt om vildsvin, der spiser modesko.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castellina in Chianti

Populære hoteller i Castellina in Chianti

Italien, Toscana, Castellina in Chianti
9,2
Fabelagtigt
689 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Toscana, Castellina in Chianti
9,3
Fabelagtigt
490 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Afstand til centrum: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Castellina in Chianti
9,5
Fabelagtigt
112 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 57 km
  • Afstand til havet: ca. 95 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Castellina in Chianti?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 30 anmeldelser