Rejser til Castello San Niccolò

Castello San Niccolò er ikke én bestemt by, men snarere en samling af mindre landsbysamfund spredt ud blandt de skovklædte bakker i det østlige Toscana. Det inkluderer blandt andre Strada, Caiano, Vado, Cetica og Borgo alla Collina. Førstnævnte er områdets hovedby. Umiddelbart mod øst ligger Nationalparken Foreste Casentinesi, Monte Falterona og Campigna, hvor du kan opleve et af de mest oprindelige skovområder i Europa. Samme stemning af noget oprindeligt og uforstyrret kan du opleve i de små landsbysamfund i Castello San Niccolò.

Selvom der mod vest kun er omkring 50 km til en af Toscanas mest kendte rejsemål, renæssancebyen Firenze, har du på en rejse til Castello San Niccolò altså chancen for at opleve autentisk italiensk landsbyliv. Her er måske nok ikke berømte attraktioner eller forlystelser, men til gengæld er dette et ideelt sted at rejse til, hvis du drømmer om en ferie i Italien i rolige og meget naturskønne omgivelser.

Aktiv ferie i historierigt område

I Castello San Niccolò slipper du for masseturismens horder, men har for eksempel i stedet et fint udgangspunkt for en aktiv ferie i Toscana. Den nærliggende nationalpark byder for eksempel på over 600 km vandrestier, ligesom de snoede og bakkede småveje mellem områdets landsbyer er oplagt til cykelture med høj puls.

På rejsen til Castello San Niccolò får du også rig mulighed for at fordybe dig i spændende historiske seværdigheder. For det første har de fleste af landsbyerne i området masser af middelalderstemning med smalle gader, der snor sig mellem rustikke stenhuse. For det andet kan du stadig se de imponerende borge, der fra deres position på bakketoppe i sin tid var vigtige for magtbalancen i regionen. Oppe over landsbyen Strada står for eksempel borgen Castello di Castel San Niccolò, der stammer fra 1000-tallet, og som området er opkaldt efter. Her mærker du tydeligt historien vingesus.

Smag på Toscana

Der er mange af sådanne små perler i Castello San Niccolò, som indbyder til udflugter, hvor du undervejs blot lader dig inspirere til spontane afstikkere. Det gælder naturligvis ikke mindst, når du kommer forbi lokale trattoriaer og restauranter. Italien er kendt for sine gastronomiske kvaliteter, og Castello San Niccolò er ingen undtagelse. På rejsen kan du se frem til med mange store kulinariske oplevelser. Bor du i ferielejlighed med eget køkken, er der også gode muligheder for at købe friske grønsager og andre lokale produkter på markeder. Vil du handle i dagligvarebutikker, er der flest af disse i den smukke by Poppi lidt øst for Castello San Niccolò. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castello San Niccolò