Rejser til Castiglione della Pescaia

Pittoresk centrum og sandstrande

Castiglione della Pescaia er en hyggelig lille kystby omgivet af smukke sandstrande og skønt badevand. Det er ikke mærkeligt, at den lille by er en af Toscanas mest eftertragtede, selv for italienerne. Lige i udkanten finder du smukke Punta Ala.

Castiglione della Pescaia var oprindeligt en fiskerby, men i dag er det ikke kun fiskebådene, som ligger til her - det er også luksus både og yatchs som ligger i havnen og vugger, når fiskerne om aftenen sejler ind med dagens fangst, som skal leveres til byens restauranter. Både nord og syd for byen strækker sig lange fine sandstrande, hvor de soltørstige besøgende tilbringer sine dage under sommerhalvåret.

Kort over Castiglione della Pescaia

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen og se, hvilke ferieboliger vi tilbyder i området.

En lille by fyldt med liv, charme og stil

Navnet på byen stammer fra den store fæstning, på toppen af Mount Petriccio, som danner byens krone. Oppe i fæstningen finder du under sommeren et antal restauranter, barer og cafeer, men også nede ved havnen er her liv og glade dage. Her findes virkelig alt, som du behøver for at have en fantastisk ferie ved havet. Foruden for barer, restauranter, diskoteker og fester på stranden findes der også supermarkeder og butikker af forskellige slags.
Hvis du er træt af de nordtoscanske badebyers masseturisme, bør du tage en tur til Castiglione della Pescaia inden du afskriver regionen som badedestination. Denne by har nemlig alt den charme og stil, som de nordlige badebyer savner, og er faktisk en af vores favoritter.

Lige nord for byen ligger fantastiske Punta Ala

Ca. 16 km nord for Castiglione della Pescaia (ca. 20 km i bil) er et naturskønt område kaldet Punta Ala, et både kendt og meget omtalt rejsemål. Området er naturskønt og her har har du skoven bagved og havet fremfor. Punta Ala som tidligere hed Punta Yroia blev først udviklet i 70'erne og i dag er området kendt for sin veludstyrede havn, yatchclub og golfbaner. Og det mærkes at Punta Ala er mere eksklusivt end mange af "naboerne" uden, at det bliver alt for snobbet. Dette er stedet for dig, som leder efter smuk natur, vidunderlige bugte med fine sandstrande og krystalklart vand (bedre end den strand du finder midt i byen). Vi anbefaler, at du tager dig en dag på stranden og prøver nogen af de gode restauranter, som man også finder her eks. har Hotel La Bussola, en restaurant som er åben for offentligheden og serverer god og billig mad.

 

Du kan vælge imellem hotel, lejlighed, gård..

Den brede vifte af mere end 1.800 håndplukkede ferieboliger i Italien, som du finder hos Escapeaway, omfatter mange villaer, hoteller og ferieboliger i Toscana. Brug søgemaskinen ovenfor for at få et overblik over vores ferieboliger i og rundt omkring Castiglione della Pescaia. Du kan også benytte vores filtreringsfunktion, hvis du allerede ved hvilken type bolig, du er på udkig efter.

Skal du på ferie med mange mennesker, såsom flere generationer eller en stor gruppe venner? Så kan vi varmt anbefale at leje en hel villa i Toscana. I vores udvalg finder du både villaer med privat pool, som passer til børnefamilier, og andre villaer som er bedre egnet til voksne rejsende, der prioriterer kvalitet og en ideel beliggenhed. Du kan også overveje at bruge din ferie på agriturismo i Toscana - en måde at komme tæt på hverdagen, eksempelvis på en toscansk vingård.

Hvis du har spørgsmål om de forskellige boligtyper eller ønsker hjælp til at finde det helt rigtige til jer, så er du naturligvis til at ringe til os - vi sidder klar med en masse tips og gode råd.

Lufthavne og transport

Vil du ønsker at flyve til Toscana, ligger Pisa lufthavn tættest på Castiglione della Pescaia, men der er ikke voldsomt meget længere til Firenze lufthavn eller lufthavne i Rom. Disse lufthavne, betjenes af lavprisflyselskaber som Ryanair, easyJet og Vueling, og en bred vifte af traditionelle selskaber, som: Airfrance, Lufthansa og KLM, med ruter til store dele af Europa - herunder Sverige og Danmark.

Udvælgelsen af flyafgange til de forskellige italienske lufthavne varierer fra sæson til sæson, og derfor anbefaler vi, at du kontrollerer akutel information her i søgemaskinen på Escapeaway. Her er det nemt at finde den bedste pris på flyvninger, der passer til din ferie.

Der er ingen togstation i Castiglione della Pescaia, men det kører et par daglige busser her fra stationer i Grosseto Follonica . Det er således i princippet muligt at komme hertil med offentlig transport, men det er meget lettere og mere bekvemt at have en bil i løbet af ferien, så du bedre kan planlægge dine ture uden at være afhængig at passe tidsplaner.

Pakkerejser til Toscana

Bestil en tur til Toscana, som en samlet pakke, der inkluderer fly, overnatning og eventuel leje af bil. En pakkerejser giver dig ekstra tryghed, så er du dækket af Rejsegarantifonden og Escapeaway udvidede ansvarsforsikring.

Du kan herfra tage på mange fantastiske udflugter

Der er meget at se og tage sig til omkring Castiglione della Pescaia, hvis du føler for at være lidt aktiv og varriere opholdet med sol og badeferie. Udover windsurfing og andre vandaktiviteter, er der gode muligheder for vandre- og cykelture lidt længere inde i landet. Tag gerne vejen forbi naturreservatet Riserva Naturale Diaccia Botrona, som er over 1.000 hektar og anses for at tilhøre en af Italiens vigtigste vådområder med værdifuld natur. Reservatet er en af de få steder, hvor du kan se flamingoer i Italien.

Hvis du har en bil, så er der mange interessante steder at besøge inden for en kort afstand. En tur til det middelalderlige Buriano (ca. 25 minutter i bil) kan f.eks stærkt anbefales. Her finder du et slot og en fantastisk udsigt over havet.

Hvis du ønsker at opleve essensen af det gamle Toscana, kan du også køre en tur til Roccatederighi. Denne gamle fæstningsby, beliggende ved naturparken La Pieta, er ikke stor, men den unikke middelalderlige stemning af de charmerende, smalle gader gør det turen værd.

Nu, hvis du er i det sydlige Toscana, foreslår vi at du vil benytte lejligheden til at besøge de smukke landsbyer, der stammer fra den etruskiske alder: Pitigliano, Sorano og Sovana. Du kan også tage en tur til Massa Marittima, og mens du er der - og hvis du kan lide dyr - kan du gå til Carapax, som er et europæisk center for bevarelse af skildpadder. Hvis du kører inde i landet, kan du bade i de varme kilder i Saturnia og længes efter at få dine vandrestøvler på, kan du vandre i naturområdet af Parco Regionale dell'Uccellina.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castiglione della Pescaia