Rejser til Cenaia

Landlig ro tæt ved det hele

Cenaia er en lille levende landsby i Pisa provinsen. Byens økonomi er delvist baseret på landbrug og delvist på håndværkstederne langs vejen til Pisa.

Byen har blot et par tusinde indbyggere og er ikke just overrendt af turister. Den centrale beliggenhed i forhold til havet og en række af Toscanas mest berømte kulturbyer gør den alligevel til et interesant rejsemål. Helt uden seværdigheder er Cenaia da heller ikke selv. I udkanten ligger således en gammel herregård, Torre a Cenaia, som oprindeligt dannede grundlag for byen. I dag er her blandt andet økologisk landbrug og vindyrkning. Særligt rundvisningerne på den smukke, gamle ejendom og vinsmagningerne tiltrækker en del besøgende.  

Kort over Cenaia

Klik på kortet nedenfor for at få et overblik over byen og de ferieboliger, vi i øjeblikket tilbyder i denne del af Toscana. 

Et godt udgangspunkt

I Cenaia finder du alle de nødvendige butikker til at købe ind, et par caféer til en morgen-espresso eller en is, apotek, bank, tøjforretninger og et par spisesteder / pizzeria. Vi kan anbefale ophold her til dem der vil se så meget som muligt. Den betalingsfrie motorvej FI-PI-LI ligger relativt nær, hvilket garanterer kort afstand til flere udflugtsmål samt til stille, landlige omgivelser.

Her befinder du dig nemlig ca. 25 km fra kysten, 20 km fra Pisa, 36 km fra Lucca og ca. 85 km til Firenze. Blandt mindre og hyggelige byer kan vi anbefale et besøg i Lari (10 km) og Volterra (45 km).Hvor skal du bo? Hoteller og ferielejligheder i Cenaia

Hos Escapeaway Rejser kan du finde hundredvis af ferieboliger i Italien. Toscana er en af de regioner, vi har længst erfaring med og derfor inkluderer vores udvalg her en bred vifte af hoteller, ferielejligheder og villaer. Vi du gerne bo i Cenaia, kan du bruge søgemaskinen øverst på denne side til at finde ledige ferieboliger her. 

Er det en ferie i den berømte toscanske landidyl, du drømmer om? Så kan vi også anbefale dig en ferie på et agriturismo i Tocana. Hvad denne boligform dækker over varierer. I nogle tilfælde er det et mindre, charmerende Bed and Breakfast, mens det andre gange er et større landsted, hvor der er indrettet nogle ferielejligheder. Agriturismo'er har ofte en restaurant på stedet, hvor der er hjemmelavede specialiteter på menuen hver aften. 

Er du i tvivl om, hvilken type feriebolig du skal vælge, eller har du brug for hjælp til at sammensætte den perfekte ferie i Cenaia, er du velkommen til at kontakte os.

Nærmeste Lufthavn og transport

Der er bare 24 km til PIsa Lufthavn, som med et væld af ruter til det øvrige Europa er en af de primære indgange til Toscana. Blandt flyselskaberne som betjener lufthavnen er Ryanair, easyJet, Norwegian og SAS. Særligt fra forår til efterår er der gode chancer for at finde direkte forbindelser fra danske lufthavne til Pisa. Skulle det mod forventning ikke være muligt, kan du eventuelt flyve til Firenze Lufthavn, som også er inden for rækkevidde af Cenaia.

Mere information om direkte flyforbindelser til Italien

Nærmeste togstation med forbindelse til både Firenze og Pisa ligger i Pontedera. Herfra kan du komme det sidste stykke til Cenaia med bus. Vil du gerne slippe for at tjekke køreplaner og have frihed til at udforske regionen i eget tempo, kan du med fordel bestille billeje i Pisa Lufthavn allerede før afrejse. Så er du sikker på at der står en bil klar til dig ved ankomst. 

Bestil din rejse til Toscana som en samlet pakke

Du kan selv finde priser og flyforbindelser til alle italienske lufthavne i søgemaskinen. Vi indhenter tilbud fra både almindelige ruteselskaber som SAS, KLM, Lufthansa og British Airways, men også fra lavprisselskaberne såsom Air Berlin, Ryanair, Vueling, Norwegian og easyJet. Du kan dog kun bestille din flyrejse hos os, hvis det er som del af en pakkerejse, der også inkluderer feriebolig og eventuelt billeje. Det er ganske nemt. Start blot med at vælge knappen 'Fly+ophold' i søgemaskinen. Så slipper du for at skulle sammensætte din ferie fra forskellige udbydere og få det hele til at passe sammen. Sidst, men ikke mindst, får du ekstra tryghed, da vores pakkerejser naturligvis dækkes af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven.

Se mere om vores rejser til Toscana inklusiv fly 

Udflugter

Cenaia ligger i lidt af et smørhul i forhold til interessante udflugtsmål. Herfra er det for eksempel nemt at tage på ture til en række af Toscanas mest kendte og smukkeste byer. På udflugter til Lucca, Pisa og lidt længere væk, Firenze venter der dig således historiske seværdigheder og kunst i verdensklasse. Dertil kommer naturligvis den dejlige atmosfære, der hersker i disse byer, som blandt andet indbyder til afslappede stunder med god mad og vin.

Vil du gerne ud til havet, kan det anbefales at besøge Castiglioncello. Det er en lille by, som er kendt i Toscana for sine fantastiske klippekyst og for det mest pragtfulde badevand. Inden turen går retur efter en dejlig dag ved vandet, kan du stille sulten på en af de mange restauranter eller pizzeriaer.

Vil du opleve mest muligt af ferie, kan vi anbefale dig at kigge på vores samarbejdspartneres store udvalg af veltilrettelagte og oplevelsesrige udflugter i Toscana med lokalekendte guider. Disse kan bestilles allerede før afrejsen til Italien.

Lokale links

Hjemmeside for vingården Torre a Cenaia finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cenaia

Hvad siger gæsterne i Cenaia?

7,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 15 anmeldelser