Rejser til Cerreto Guidi

Lille renæssance landsby

Hvem har nogensinde hørt om Cerreto Guidi? Selv i Toscana vil de fleste ikke genkende navnet.

Det hjælper som regel, hvis man nævner nogle af de kendte nabobyer: Vinci (hvorfra en vis Leonardo kom), Empoli (der har et fodboldhold i serie A), eller hvis du nævner, at byen ligger 35 km vest for Firenze midt i et smukt bakket landskab præget af olivenlunde og vinmarker.

I byen ligger desuden en af de kendte Medici-villaer, som blev bygget i 1555 på ordre fra Cosimo I dei Medici, der primært brugte den som jagtresidens. Der er nu til dags indrettet et museum her.

Kommunen, for Cerreto Guidi er også en kommune, tæller små 10.000 indbyggere, men kun et par tusind af dem bor i selve byen, som ligger på en lille bakketop. Her finder du diverse indkøbsmuligheder, spisesteder og en fin lille kirke, Chiesa di San Leonardo, hvis oprindelse går tilbage til 900-tallet.

Kort over Cerreto Guidi

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen og en oversigt over de nærmeste lufthavne.Hotel, ferielejlighed eller ... ?

I udvalget på på ca. 2000 ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway Rejser, er en bred vifte hoteller, ferielejligheder og villaer i Toscana, som alle er håndplukkede af vores eget personale, som selv har besøgt stederne.

Brug rejsesøgemaskinen ovenfor til at danne dig et hurtigt overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Cerreto Guidi og på andre rejsemål i Toscana.  
 
I søgeresultatet vil du måske også støde på et eller flere 'agriturismo', som bedst kan oversættes til bondegårdsferie eller 'ferie på landet'. Er det netop landlig idyld og fredelige omgivelser, du søger til ferien, kan dette være den helt rigtige ferieform for dig. Et agriturismo i Toscana kan for eksempel være en familiedrevet vingård, hvor der er indrettet nogle ferielejligheder på ejendommen. Eller måske et lille landsted indrettet som en slags Bed & Breakfast med egen restaurant, hvor der serveres lækre, lokale specialiteter hver dag.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger til din ferie i Toscana tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Cerreto Guidi, er Firenze Lufthavn (lufthavnskode FLR) nærmest. Der er forbindelser hertil fra mange af Europas største lufthavne, og blandt andet det spanske lavpprisflyselskab Vueling har et af deres vigtigste knudepunkter her. 

Du kan selv tjekke udvalget af forbindelser på de datoer, der passer bedst til din ferie, i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det også muligt at finde den billigst pris på flybilletter fra de forskellige selskaber.

Det er som regel muligt at komme til Cerreto Guidi med en kombination af tog og bus fra for eksempel Firenze. Men de fleste foretrækker dog at leje en bil til ferien, hvilket vi også anbefaler her. Med en bil til rådighed er det let at komme til og fra lufthavnen, og du har en betydeligt større frihed til at tage på udflugter uden at skulle bekymre dig om køreplaner. Det mest praktiske er i de fleste tilfælde at bestille billeje i Firenze Lufthavn hjemmefra, så du ikke risikerer at stå uden bil ved ankomst til Italien.

Udflugter

Du bor omtrent midtvejs mellem Lucca og Firenze, to af Toscanas smukkeste og mest interessante byer. Et besøg i en af disse middelalderbyer kan sagtens tage en hel dag, hvis du også skal have tid til at spadsere lidt rundt på må og få i de hyggelige, gamle gader og ikke mindst nyde godt af det brede udvalg af restauranter og caféer, som findes her.

Ligeledes kan det anbefales at køre 20 km stik nordpå til Pistoia, som er lidt overset i forhold til de to ovennævnte byer, men som bestemt ikke står tilbage fra dem, hvad angår rig historie, smukke bygninger, kunst eller middelalderstemning.

Er det ikke nok med Villa Medicea i Cerreto Guidi, er det også oplagt at tage sig tid til at køre rundt til nogle flere af Medici-villaerne omkring Firenze. 

Toscana er dog ikke "kun" rig på kulturarv, men har også masser af flot natur. Der er således også masser af muligheder for at have en aktiv ferie med smukke vandre- eller cykelture i nærområdet. Du kan eventuelt forene det bedste af to verdener og følge vinruten "Strade del Vino e dell'olio del Montalbano".

Søg priser på udflugter i Toscana med eller uden lokal guide

Lokale links

Hjemmesiden for byen og kommunen finder du her (italiensk)

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cerreto Guidi