Rejser til Chiassa Superiore

Chiassa Superiore bliver næppe nogensinde optaget med sit eget afsnit i en rejseguide, selvom det er en ganske charmerende lille landsby med nogle fine gamle stenhuse og en naturskøn beliggenhed. Her er således ingen store, berømte seværdigheder som dem, du finder i Toscanas større kulturbyer. Men alligevel er den et interessant rejsemål. Ikke mindst fordi du her kan opleve Toscana uden de turistmængder, som man ofte møder længere vestpå i regionen.

Chiassa Superiore ligger i en lille dal mellem de lave og bølgende bakker, der er så karakteristiske for denne del af Italien. Bakkerne er mange steder dækket af vinmarker og olivenlunde, som i generationer har været en vigtig indtægtskilde for folk her på egnen. De lokale vine og olivenolie får du naturligvis rig mulighed for at nyde på de lokale familiedrevne osteriaer og trattoriaer, hvor man serverer lækre, traditionelle retter uden for mange dikkedarer. Dem finder du en håndfuld stykker af i selve Chiassa Superiore og mange flere, når du tager på ture i området.

Den fredelige landsbystemning, hvor livet mest blot går sin stille gang, er perfekt, hvis du trænger til at komme væk fra den travle hverdag derhjemme. En rejse til Chiassa Superiore er dog først og fremmest en chance for at få en komfortabel base for oplevelsesrige udflugter. Har du planer om en aktiv ferie i Toscana, er det samtidig perfekt at bo i disse landlige omgivelser med et væld af stille småveje, du kan følge til fods eller på cykel op i bakkerne og rundt til nabobyerne.

Spændende udflugtsmål i alle retninger

Der kører busser gennem byen, men rejser du til Chiassa Superiore, bør du have en bil til rådighed for at få mest muligt ud af ferien. Ønsker du dig på et tidspunkt et større udvalg af spisesteder og shoppingmuligheder, tager det for eksempel ikke mange minutter at køre de omkring 9 kilometer sydpå til middelalderbyen Arezzo. Det er den nærmeste større by, som udover et godt restaurant- og butiksliv også har har en skøn, velbevaret gammel bydel. Som minimum bør du der nyde stemningen på en af fortovscaféerne på Piazza Grande. Denne smukke plads kan du måske genkende fra Roberto Benignis Oscarvindende film "Livet er smukt," hvor hovedpersonen møder sin udkårne her.

Udover Arezzo er der talrige andre byer at udforske i nærområdet omkring Chiassa Superiore, som du sikkert aldrig har hørt om før, men som ligeledes er meget betagende. Til en længere dagsudflugt er et oplagt mål rennæssancebyen Firenze. Den kan du nå på omkring en times kørsel fra Chiassa Superiore. Du kan også vælge at køre i modsat retning og på omtrent samme tid nå Castiglione del Lago ved Trasimenosøen i naboregionen Umbrien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Chiassa Superiore