Rejser til Chiusi

Hold ferie med oplevelser i særklasse i Chiusi - det centrale Italien, når det er bedst

Tag med Escapeaway på ferie i Chiusi i Toscana, og oplev historiens vingesus helt tæt på, mens du nyder de lækre, lokale råvarer.

I det sydøstligste hjørne af Toscana, et stenkast fra både Umbrien og Lazio, ligger Chiusi, som mange kun kender, fordi det er her, man stiger om på jernbanen fra Rom til Siena. Det er i grunden en skam, for Chiusi er bestemt ikke uden charme eller interessante seværdigheder. Byen ligger nemlig midt i et af de rigeste områder, hvad angår etruskiske udgravninger, og det historiske centrum er hyggeligt.

Chiusi ligger som de fleste andre, succesrige byer i Toscana på toppen af en bakke, med mulighed for at dominere landskabet underneden. Siden byens relative succes i oldtiden har den dog fået sig en "kusine", idet bebyggelsen Chiusi Scalo, netop klemmer sig ind mellem grænsen til Umbrien, og bakken op mod den gamle bydel. Det er også i Scalo man finder byens jernbanestation.

Der bor knap 9.000 mennesker i Chiusi-byerne, og der er derfor fine muligheder for indkøb og god mad, som du kan læse om senere.

Kort over Chiusi i Toscana

Ved at klikke på kortet herunder, kommer du videre til en side, hvor du kan se et større kort, og få et overblik over området, zoome ind og ud, og se forskellige seværdigheder og indkvarteringsmuligheder.

Hotel og ferielejlighed

Området omkring Chiusi er populært blandt dem, som ønsker at udforske både Umbrien og det mere ukendte Toscana, og her er generelt ikke så stor en tilstrømning af turister, som andre steder i Italien. Du finder dog stadig en række fine hoteller her, og ikke mindst feriehuse og agriturismo er populært som en måde at komme tættere på italienerne. Hos Escapeaway kan du altid finde overnatning nær Chiusi, som passer dig - brug søgeboksen foroven eller kontakt os for hjælp til at planlægge den helt rigtige ferie.

Transport

Det er meget nemt at køre til Chiusi, da byen ligger lige ved motorvej A1/E35, som løber fra Bologna til Rom. Undervejs passerer den Firenze, hvor du finder den nærmste, større lufthavn (ca. 150km). Det er dog muligt at det er nemmere at finde direkte forbindelser til Rom, som ligger omkring 175km væk, og er den foretrukne indrejseby for besøgende til området. Det giver også mulighed for at supplere med fx. en forlænget weekend eller storbyferie i Rom.

Som tidligere nævnt er Chiusi også et knudepunkt for jernbanen, som her deler sig, og hurtigt kan bringe dig i retning af Rom, Siena, Arezzo eller Firenze uden yderligere skift. De nye hurtigtog passerer også byen, men uden mulighed for at hoppe af og på. Det er absolut en mulighed at tage toget fra Rom eller Firenze, og derefter leje en bil i Chiusi Scalo.

Udflugter og seværdigheder

Her er både kirker og museer, som fortjener besøg, og udflugtsmulighederne er mange. Perugia, Orvieto og Cortona ligger alle omkring 50 km herfra, og da den store motorvej A1 kører forbi byen, tager de 125 km til smukke Firenze ikke mere end en god times tid, eller godt 1,5 time med tog.

Trykker varmen kan det også anbefales at tage en tur til Trasimenosøen, som er Italiens fjerdestørste sø, og ligger kun ca. 20 minutters kørsel fra Chiusi. Den lille ø Isola Maggiore (ironisk nok "Den Store Ø") er et populært udflugtsmål i søen, som kan nås med færge fra byen Tuoro.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Chiusi