Rejser til Chiusi della Verna

Den lille by Chiusi della Verna ligger i dalene mellem floderne Arno og Tevere i en strategisk position mellem Casentino og Valtiberina i et grønt og frodigt landskab i udkanten af naturreservatet Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi. I byen finder man restauranter og indkøbsmuligheder.

Besøgt af pilgrimme

Byens indbyggertal på godt 2.200 indbyggere kan nok ikke hamle op med det antal pilgrimme, der hvert år besøger byen og især det nærtliggende hellige sted ‘”Santuario della Verna” - hvor Frans af Assisi, stifteren af munkeordenen Franciskanerne efter en bøn på bjerget i 1224 modtog stigmatiseringen med mærker på hænder, i siden og på fødder, præcis som Jesus gjorde det ved sin korsfæstelse. Indtil sin død et par år senere havde Frans af Assisi stadig sine karakteristiske sår.

Byfester

Den 04. oktober er årsdagen for Frans af Assisis død, og på denne dag tilbyder borgmesteren i Chiusi della Verna l'Offerta del Pane e del Vino (nadver) til munkene fra Franciskanerordenen i henhold til en gammel tradition. Desuden holder man i byen en række traditioner i hævd, der enten har med det religiøse liv at gøre: første søndag i juli fejrer man eremitboligen i Casella, beliggende i 1260 meters højde, der blev bygget til minde om Frans af Assisi - eller forskellige festlige indslag af overtroisk oprindelse fra landbrugssamfundet, så som at ringe med byens klokker for at holde plager og sygdomme ude af årets høst. Andre traditioner af mere folkelig art er så småt ved at gå helt i glemmebogen, så som anvendelsen af vilde artiskokker bundet til døren for at holde hekse væk.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Chiusi della Verna