Rejser til Ciggiano

Ciggiano ligger luftigt midt mellem fade olivenlunde og grønne skove, i kommunen Civitella in Val di Chiana i Arezzo-provinsen.

Interessant produktion

Sandsynligvis har byen romerske aner og den findes omtalt i nogle ældgamle dokumenter som værende et slot med tilhørende sogn. Men der er få spor efter de gamle mure med tilhørende borgtårne, der i sin tid har omgivet byen som en oval omkring den centrale rektangulære plads med dens livgivende brønd. Da byen er beliggende langs den gamle og frodige vej Strada Vecchia Senese, kan Ciggiano i nyere tid takke sin position for sin velfærd, og sine omgivelser for sin stadige interessante produktion af olie og vin.

Kirkerne

I byen kan man besøge den seværdige Kirke S.Biagio, der står med en enkelt længe og som blev sognekirke i 1465. Man kan desuden besøge kirken S.Croce, der blev bygget som menighedshus, og kirken S.Maria, der stammer fra 1635.

Pub og købmandsbutik

I landsbyen findes en Pub; The Little Black Horse og en lille købmandsbutik. For øvrige indkøb eller restauranter skal man til Monte San Savino, som ligger ca. 6 km. herfra.

Byfester

Den mest berømte byfest i Ciggiano er vinfesten Festa dell’uva. Arrangementet afholdes i to fortløbende weekender i september. Den første vinfest fra Ciggiano blev afholdt den 25. september 1952. Man byggede en allegorisk vogn, der forestillede en raket der pegede ud mod rummet. Denne manifestation blev glemt, for atter at blive taget op med stor entusiasme og deltagelse frem til i dag.

Forslag til udflugter

Ciggiano ligger skønt i det toscanske landskab og alligevel tæt på de vigtigste hovedveje, der forbinder denne lille landsby med bl.a. kulturbyerne Arezzo (27 km), Siena (43 km) og Firenze (80 km). Vi kan anbefale udflugter til den nærliggende vinby Montepulciano, den lille og kønne San Quirico d’Orcia med sine smukke haver, Brunellohøjborgen Montalcino, ostebyen Pienza, smukke Castelnuovo Berardenga, Asciano og middelalderbyen Monte San Savino.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ciggiano