Rejser til Cinigiano

Cinigiano ligger på en bakkekam i Maremma, et skønt uspoleret område i det sydlige Toscana. De rejsende er først så småt begyndt at få øjnene op for denne del af en ellers berømt region. Rejser du til denne fredfyldte landsby, har du derfor endnu mulighed for at udforske en perlerække af uforstyrrede middelalderbyer og uberørt natur.

Middelalderstemning og smukke udsigter

Selvom der er knap så mange verdensberømte seværdigheder i denne del af Toscana, som længere mod nord, er der masser at tage sig til og opleve på en rejse til Cinigiano. Ikke mindst når det gælder de udendørs aktiviteter, byder området omkring landsbyen på mange muligheder. Hvert år arrangerer de lokale for eksempel en vintur på cykel, hvor man kører rundt blandt bakker og skove for at besøge nogle af de lokale vingårde.

Inden du drager på eventyr, er det værd også at udforske selve Cinigiano lidt. Byen opstod i det 12. århundrede omkring en borg, der blev opført af en af de vigtigste adelsfamilier i det centrale Italien, Aldobrandeschi, og hørte under bystaten Siena. Går du en tur rundt i de smalle, brostensbelagte gader i den ældste del af byen, vil du tydeligt mærke historiens vingesus. Flere steder blandt de smukke, gamle stenbygninger er der flotte udsigter ud over landskabet.

Ved den lille piazza under klokketårnet ligger der en restaurant, som om aftenen stiller borde ud på den lille, stemningsfulde plads. Der er desuden et ugentlig marked (tirsdag morgen), et par kaffebarer og små købmandsbutikker, hvor du normalt få de fleste daglige nødvendigheder og lokale delikatesser.

Strande og vinbyer

Har du brug for flere shoppingmuligheder eller flere spisesteder at vælge mellem, er der kun omkring 35 kilometer ned til provinshovedstaden Grosseto. Her er der et væld af restauranter, osteriaer og trattoriaer samt et godt markedsliv. Herfra er der kun omkring 20 minutters yderligere kørsel, før du når du til de kilometerlange sandstrande.

På en rejse til Cinigiano er i det hele taget en god mulighed for at bruge ferien på spændende udflugter. Ligesom kysten er inden for din rækkevidde, kan det også anbefales at for eksempel køre en tur til den berømte Val d'Orcia og vinbyen Montalcino. Den er dog bare én af de mange maleriske landsbyer, der findes i nærområdet.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cinigiano