Rejser til Colle di Val d’Elsa

Med sin centrale placering i Chianti vindistriktet og kun omkring 55 kilometer fra Firenze, udgør Colle di Val d’Elsa det ideelle udgangspunkt for en rejse til det centrale Toscana med fokus på vin, kultur og skønne landskaber. Book din rejse til Colle di Val d’Elsa med Escapeaway i dag!

Colle Val d'Elsa, der har omkring 22.000 indbyggere, ligger i provinsen Siena i regionen Toscana i det centrale Italien. Byens navn betyder "Bakke i Elsa-dalen", hvor Vald'Elsa er navnet på dalen, den ligger i, og Elsa er navnet på floden, der går gennem dalen.

Den smukke og maleriske by, der i dag mest er kendt for sin produktion af krystalglas (15% af al krystalglas i verden produceres her), er overraskende fattig på turister i forhold til dens kvaliteter som rejsemål, men samtidig ligger den kun få kilometer fra den motorvej, der fører til regionshovedstaden Firenze kun omkring 55 kilometer fra byen, mens middelalderbyen San Gimignano med de berømte tårne kun ligger omkring 16 kilometer væk ad den hurtigste rute.

Derudover ligger den tidligere bystat Lucca med dens berømte fæstningsmure kun ca. en halvanden times kørsel væk fra byen ad den hurtigste rute, så der er masser af muligheder for at foretage spændende dagsudflugter i området.

To bydele

Colle består i dag af to adskilte dele, en ældre og en nyere del, hvoraf den ældste del er den højstliggende. Denne ældre del ligger nemlig og knejser på en bakke (heraf navnet "colle"=bakke), 100 over den nye bydel. 

Den gamle bydel er stadig præget af historiske interessante forsvarsanlæg, inden for hvis mure det det meste byggeri stammer fra mellem 1200- og 1500-tallet. I denne del er der kun små caféer, intime restauranter og hyggelige stræder med privat beboelse - og ingen store supermarkeder eller store butikskæder. 

Det findes der til gengæld rigeligt af i den nye by, forneden af bakken, hvor du finder alle de indkøbsmuligheder og underholdning, du har brug for. Her ligger også en af Italiens bedste (og dyreste) restauranter, Arnolfo.

Oplevelser og seværdigheder

Selv om Colle di Val d’Elsa har en forholdsvis beskeden størrelse, er der flere interessante historiske seværdigheder i byen. Omkring domkirkepladsen, Piazza del Duomo, finder du, ud over domkirken (som er fra begyndelsen af 1600-tallet), også rådhuset, der går tilbage til 1335, og som prydes af adskillige våbenskjolde fra udefrakommende borgmestre gennem århundrederne.

For enden af byens hovedgade finder du Casa Torre di Arnolfo di Cambio, hvor den store arkitekt efter sigende fødtes. Byen har også en række historiske paladser fra det 15. til det 17. århundrede, herunder Palazzo Usimbardi, Palazzo Buoninsegni, Palazzo Luci, Palazzo Morozzi, Palazzo Giusti og Palazzo Dini.

Udflugtsmuligheder

De helt store seværdigheder finder du dog ikke i Colle di Val d’Elsa, men i området omkring den, som du kan udforske på dagsudflugter. Tag f.eks. en tur til middelalderbyen San Gimignano med de berømte tårne, som kun ligger omkring 16 kilometer væk, til den tidligere bystat Lucca med dens berømte fæstningsmure kun ca. en halvanden times kørsel væk, eller til regionshovedstaden Firenze med alle dens renæssance-skatte, der kun ligger omkring 55 kilometer fra byen.

Eftersom du befinder dig midt i det berømte Chianti vindistrikt i den centrale del af Toscana, er det også oplagt at besøge en eller flere vingårde i regionen for at se, hvordan den berømte Chianti-vin laves -  og naturligvis smage på dem!

Book din rejse til Colle di Val d’Elsa

Velkommen til Toscana med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Colle Val d'Elsa og andre rejsemål i denne del af Italien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Colle di Val d’Elsa, som passer til dig og dine planer.

Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter til fx. Firenze eller Pisa lufthavn fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Colle di Val d’Elsa, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til San Galgano
>> Læs også om vingårdsferie i Toscana her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Colle Val d'Elsa

Hvad siger gæsterne i Colle Val d'Elsa?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 21 anmeldelser