Rejser til Det østlige Toscana

Mere stemning, færre turister

At bevæge sig østpå i Toscana, betyder lavere priser og færre turister, men stadig smukt landskab, god vin og mad, hyggelige byer og masser af stemning.

Et spørgsmål om prioriteter

Ingen kan benægte, at det centrale Toscana er billedsmukt, at der er utallige maleriske byer at besøge, eller at du altid finder en god vingård inden for kort kørsel. Men populariteten betyder også, at priserne er høje, og at der altid er mange turister, hvor end du bevæger dig. Vil du besøge en mindre overrendt del af Toscana, hvor du får meget autenticitet for pengene, skal du se på det østlige.

Stor variation fra nord mod syd

Den nordlige del af Østtoscana hedder Mugello, og til denne smukke, vilde dal trak Firenzes rigeste familier sig engang tilbage for at undgå den kvælende varme om sommeren. I dag er naturen stadig i stort omfang uopdyrket, skønt mange gode vine kommer fra den nederste del, det såkaldte Chianti Rufina.

Længere nede kommer vi til dalene Val d'Arno, Val di Chiana og Casentino, der alle har meget at byde på. Jo længere østpå du kommer, jo færre andre besøgende vil du møde, men jo længere kommer du også fra de største veje, der kan føre dig til Toscanas centrale del.

I den sydlige del af området ligger byer som Arezzo, Castiglion Fiorentino og Cortona, der alle byder på spændende bygninger, gode restauranter og mange seværdigheder. Pudsigt nok er Cortona den mest berømte og besøgte, skønt Arezzo er den største og på de fleste områder mest spændende, og den lille perle Castiglion Fiorentino er aldeles overset.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Det østlige Toscana