Rejser til Det sydlige Toscana

Et andet Toscana

Syd for Siena finder man de store, blide bakker, hvis skønhed er en helt anden end den, man finder i det centrale Toscana, hvor vinmarkene står tættere, bakkerne er stejlere og turisterne flere.

Variation for alle pengene

Få områder byder på så stor afveksling som det sydlige Toscana. På kort tid kan du bevæge dig fra miniaturebyen Pienza, hvor du ingen store hoteller finder - men en af Italiens mest maleriske landsbyer og fremragende oste - til kurbadebyen Chianciano Terme, hvis hotelkapacitet overgår Sienas, Pisa, Luccas, Arezzos, Volterras og San Gimignanos .... tilsammen. Du kommer også hurtigt fra velbesøgte Montalcino med nogle af Italiens bedste vine til den gamle mineby Abbadia San Salvatore, hvor der sjældent kommer andre turister end italienerne selv, men som har mere middelalder at byde på end nogen anden by i området.

Rigeligt til en ferie ... eller flere

Men her er meget, meget mere at komme efter. Du skal opleve Montepulciano med de mange prægtige paladser fra Renæssancen og den gode vin, som du kan smage hos flere vingårde i byen. Bagni Vignoni er nok verdens mindste kurbadeby, men også den mest autentiske og uspolerede. San Quirico d'Orcia er virkelig en perle og meget overset. Og hvorfor ikke også lægge turen forbi småbyer som Campiglia d'Orcia, Sarteano, Cetona, Radicofani, Castiglione d'Orcia, Montefollonico eller nogen af alle de andre?

xx

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Det sydlige Toscana