Rejser til Dicomano 

Beliggende i hjertet af det majestætiske toscanske landskab i Italien, byder Dicomano dig velkommen med sine snoede gader, maleriske pladser og unikke atmosfære, der tager dig med tilbage i tiden. Byen bærer på en rig historisk arv og har gennem årene bevaret sin autentiske charme, mens den byder på en række forskellige seværdigheder, attraktioner og begivenheder, der appellerer både til den kulturelt interesserede og til naturelskeren. 

Dicomano ligger i Mugello-dalen, cirka en times kørsel nordøst for Firenze. Den store, grønne dal byder på et smukt landskab, hvor skove og klipper veksler mellem bakker, floder og bjerge. På trods af den korte afstand til den berømte renæssanceby, er Dicomano lidt af en glemt perle. På den ene side findes her ikke et væld af seværdigheder og attraktioner - men på den anden side, bor du i en lille by, som byder på rolige og autentiske oplevelser i det italienske landskab. 

Seværdigheder i og omkring Dicomano

En af byens mest berømte seværdigheder er den smukke kirke Santa Maria a Dicomano. Kirkens elegante, gotiske arkitektur, sammen med de smukke kalkmalerier og detaljerede skulpturer, fanger besøgendes blikke. Et andet sted i byen tager den imponerende Castello dei Conti Guidi dig tilbage til middelalderen, med sine imponerende tårne og stenmure, der fortæller stedet fortid. 

Vil du fordybe dig i Dicomano's kultur, er Museo della Manifattura Chini et must. Dette museum hylder den lokale keramiske arv, og præsenterer værker af den fremstående keramiker Chini. Her kan du tage med på en rejse gennem tid og form, og opleve den kunstneriske udvikling, der har præget området. 

Dicomano tilbyder også flere årlige kulturelle begivenheder der fylder byens gader med liv og festligheder. Festivalen Festa della Toscana er et højdepunkt, hvor indbyggere og besøgende samles for at fejre regionens kultur, kunst og mad. 

Udflugtsmål og aktiviteter i nærheden i Dicomano 

For dig, som drømmer om naturskønne eventyr finder du en række udflugtsmål og aktiviteter i nærheden. Det omkringliggende landskab inviterer på vandre- og cykelture, og det er også muligt at udforske området til hest. 

Vil du udforske flere perler i Toscana, ligger både Firenze og Prato en kort togtur væk, og tilbyder et endnu bredere udbud af kultur og historie. I Firenze kan du få mange dage til at gå med at besøge museer og gallerier, spise god mad på de traditionelle trattoriaer og shoppe mode i verdensklasse på de fashionable gader, som ligger flettet ind i den gamle bymidte. 

Prato er mindre end Firenze , men lige så mangfoldig. Byen er epicentret for tekstilindustrien i landet, og har gennem årene bevaret sin berømte tradition inden for tekstilproduktion. Her har du mulighed for at besøge det fascinerende Museo del Tessuto, hvor du kan udforske Pratos rolle i tekstilverdenen, og tager del i den tekniske udvikling på området. Prato er også kendt for sine dynamiske kultur. Gaderne er fyldt med caféer, trattoriaer og osteriaer, der serverer autentiske toscanske smage. 

Gastronomi i Dicomano 

Når det kommer til mad og drikke, er Dicomano kendt for sine smagsrige retter og traditionelle toscanske køkken. Gå heller ikke glip af at smage de lokale delikatesser, som pappa al pomodoro (tomatsuppe) og ribollita (en rustik grøntsagssuppe). 

Lokale vingårde tilbyder også vinsmagninger, hvor du kan prøve forskellige vine fra regionen, hvilket giver dig chancen for at nyde de rige vintraditioner i Toscana. Har du adgang til en bil under dit besøg i Dicomano, kan du nemt komme rundt i landskabet og besøge vingårde i området, samt små autentiske restauranter, hvor lokalbefolkningen også nyder sine måltider. 

Sådan rejser du til Dicomano 

For at komme til Dicomano fra Danmark, er det nemmeste at flyve til lufthavnen i Firenze eller Pisa, hvorfra du kan tage toget til Dicomano. Togturen fører dig igennem det smukke, toscanske landskab, og giver dig en smag for hvad der venter dig, når du når frem. Det bliver endnu nemmere, hvis du lejer en bil fra lufthavnen. Med en lejebil har du totalt frihed til selv at opleve de forskellige steder, som du vil se i området. 

Hos Escapeaway finder du flere forskellige typer af overnatningsstedet i og omkring Dicomano. Du finder nemt det, som passer bedst til dig, ved at søge på dine valgte feriedatoer i vores søgemaskine. Du kan vælge blot at bestille overnatningssted hos os, eller du kan kombinere dit valgte hotel med fly og eventuelt lejebil i en pakkerejse, der dækkes af rejsegarantien. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Dicomano