Rejser til Diecimo

Diecimo er en lille fredelig by, der har den store fordel, at du med toget kan være i Lucca på ganske kort tid. Du kan med andre ord uden problemer bo her uden bil.

Diecimo ligger nord for Lucca og er således den første by man støder på ad sin vej mod området Garfagnana. Den er opstået for over tusind år siden på den højre bred langs floden Serchio, der løber mellem de Nordtoscanske bjerge. Der ligger flere restauranter i området og i den nærliggende by Borgo a Mozzano (5 km).

Seværdigheder: Sognekirken Santa Maria er et helligt sted i byen. Kirken består af tre skibe med et stort halvcirkelformet apsis og er med sin enkelhed et besøg værd. Ved siden af kirken står et klokketårn, der er inspireret af prototyper fra Lombardiet og Lucca med murkrone fra 1800-tallet.

Udflugter fra byen: I dag er Diecimo en lille fredelig by, der har den store fordel, at du med toget kan være i Lucca på ganske kort tid. Du kan med andre ord sagtens bo her uden bil. Byen er desuden et oplagt udgangspunkt for cykelture i den omkringliggende smukke natur. Har man børn med kan man underholde dem med en dag i Collodi, hvor de mindste af jer sikkert vil værdsætte et besøg i Pinocchio parken. Desuden bør man besøge et af denne egns mest kendte symboler, broen Ponte della Maddalena som for mange er bedre kendt som Ponte del Diavolo eller Djævlens bro. Broen blev bygget i 1046-1115 og forener de to brede af floden Serchio, netop der hvor Borgo di Mozzano ligger.

Af andre udflugtsmål kan vi anbefale ture til kysten ved Viareggio, Pisa, Carrara med de muskuløse marmorbrud, kulturbyen Firenze og den mere oversete men smukke by Pistoia samt naturreservatet Cinque Terre i det sydlige Ligurien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Diecimo