Rejser til Donnini

Gucci, Chianti-vin og eventyrslotte

Donnini er en lille landsby, som ligger midt i den skønne toskanske natur godt 25 km øst for Firenze. Selve byen har ikke meget at byde på, men der er dog både posthus, bladkiosk, en lokal bar samt et pizzeria.

Der ligger en del andre småbyer i nærheden, og inden for kort køreafstand er der flere spisesteder. Ca. 10 km fra Donnino finder du det spændende slot Castello di Sammezzano, hvis indretning mest af alt minder om Tusind og én nats eventyr. Desværre er slottet på tvangsauktion, og en gruppe lokale kæmper som løver for at bevare det, og at få det åbnet for publikum. Ved særlige lejligheder gives der mulighed for et besøg, men her må du rådføre dig med de lokale. Tæt på slottet finder du også et godt udvalg af outlets samlet i The Mall, hvis du er til shopping, og her kan bl.a. nævnes store navne som Gucci, Moncler, Prada og Roberto Cavalli men også Nike, Boss, Diesel og flere andre.

Er du mere til vin end til shopping, har du hele det kendte vinområde Chianti i behagelig køreafstand. På under en time, kan du stå på torvet i Greve in Chianti, og smage på både pølser og vin hos den hyggelige og verdensberømte slagter. Skal du også rundt til de forskellige vinproducenter i området, kan du let bruge det meste af en ferie bare på det. Men måske har du også lyst til at besøge andre af de kendte byer i området, og det kunne f.eks. være den dejlige middelalderby Arezzo, som ligger en times kørsel fra Donnini, eller Siena med den berømte domkirke, hvor du skal beregne en halv time mere.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Donnini