Rejser til Firenze

Tag til Firenze - og få alt på én gang. Dejlige rejser til Firenze - Toscanas perle.

Når man rejser til Firenze stiller man uundgåeligt sig selv spørgsmålet: Er det her en rigtig by eller i virkeligheden et levende museum? Svaret er "ja" til begge dele. Firenze er en lille storby med en lang række af utrolige seværdigheder placeret på blot et par kvadratkilometer.

Få byer er så komplekse som Firenze. Den er tilbagelænet og kaotisk, velplejet, moderne og antikveret... Du kan elske den eller måske hade den, men ligegyldig er Firenze aldrig.

Firenze er med andre ord en by, du kan komme til at kende godt, på forholdsvis kort tid, og bykernen er oplagt til daglige spadsereture, hvor man blot oplever alle de gratis glæder, som en by af denne karaktér helt automatisk giver. Har du kun et par dage i byen kan du tage følgeskab med skarerne af turister, som strømmer fra Galleria dell'Accademia til Duomo, på Piazza della Signoria og Uffizi, derefter over Ponte Vecchio til Giardino di Boboli.

Hvis man rejser til Firenze i løbet af sommeren, eller i forbindelse med helligdage, er der ofte køer ved flere af de florentinske museer - især Uffizi og Accademia - men oplevelserne er uden tvivl ventetiden værd, når man kan betragte unikke mesterværker helt tæt på, og i nogle helt utrolige omgivelser.

Guldalderen

Engang var Firenze en af den vestlige verdens stormagter, et økonomisk kraftcentrum, som hele Europa refererede til. I første halvdel af 1300-tallet var Firenze en af verdens største byer; i Europa var kun Paris større. Men det var ikke kun penge, som Firenze var rig på. Velstanden kom også til udtryk i en så stor og alsidig kunst, som verden sjældent har set før eller siden: Boccaccio, Dante, Giotto, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Brunelleschi ... fra Middelalderen til Renæssancen ser vi, at en meget stor del af den vestlige verdens mest fremtrædende kunstnere, videnskabsfolk og arkitekter stammer fra eller er blevet udlært i Firenze.

Verdens største museum

Skønt mange kunstværker siden har forladt byen for at pryde museer og private samlinger i hele verden, rummer Firenze stadig så megen kunst og så mange smukke bygninger, at der er nok til adskillige ferier: Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, Uffizierne, kirkerne Santa Maria Novella og Santa Croce, Palazzo Pitti med dets udstillinger, domkirken med Brunelleschis kuppel og Giottos klokketårn... Hele byens historiske centrum er næsten et museum i sig selv, men støvet eller kedeligt er det bestemt ikke!

Byens anden side

Man bliver forfærdelig sulten og tørstig af al den kultur, men det er der heldigvis råd for. På en rejse til Firenze kan man finde mad og drikke for enhver smag, lige fra international fast food til en restaurant med tre stjerner fra Michelin, fra udsøgte vinbarer til folkelige barer. Her er også et pulserende natteliv, fremragende shopping-muligheder som går fra de største mærker (Gucci stammer fra Firenze) til det ugentlige marked i parken Le Cascine, store koncerter og meget meget mere.

Hoteller i Firenze

Populære hoteller i Firenze

Italien, Toscana, Firenze
8,7
Meget godt
709 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Firenze
9,3
Fabelagtigt
420 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Toscana, Firenze
9,3
Fabelagtigt
395 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering

En fleksibel rejse til Firenze med Escapeaway

Området omkring Firenze er hjerteblod for os hos Escapeaway, og vi tilbyder til enhver tid flere end 100 ferieboliger i Firenze og nærmeste omegn. Så hvad enten du er til ferielejlighed eller hotel, hjælper vi dig hele vejen. Måske du har lyst til at sammensætte et besøg i smukke Firenze med en tur til stranden på den Toscanske vestkyst? Alle boliger er håndplukkede og besøgt af vores eget personale. På den måde sikrer vi, at standarden lever op til vores egne forventninger - så vi ikke skuffer dine. En ferie i Firenze skal være fri for bekymringer - og fyldt med oplevelser.

Det er muligt at reservere billetter online til alle de 13 Musei Statali (statslige museer), herunder bl.a. Uffizi, Galleria dell'Accademia, Palazzo Pitti, Museo del Bargello, Museo Archeologico og Medici-kapellerne. For at komme ind i Uffizi eller Accademia i højsæsonen, bør man foretage reservation mindst seks uger i forvejen.

De fleste hoteller i Firenze hjælper gerne med at booke guidede ture, så benyt dig gerne af de lokale til at hjælpe med planlægningen, så du får mest muligt ud af dit ophold i denne bemærkelsesværdige by.

For den, der gerne vil opleve Firenze uden tag over hovedet, kan det anbefales at starte dagen ud med en omgang cappuccino på den lokale café, mens man indsnuser den toscanske morgenluft. Herefter kan man spadsere ud og betragte de store kirker, såsom Santa Maria Novella, Santa Croce og San Marco. Frokosten indtages naturligvis på en af byens mange pladser, fx. med en pizza med lokale råvarer.

Undslip folkemængderne

På de store dage kan Firenze være en anelse trang, men særligt Bargello, San Marco og San Lorenzo er fine seværdigheder, som generelt tiltrækker lidt mindre folkemængder. Endnu bedre er de enkeltstående mesterværker som dem i Cenacolo di Sant'Apollonia, Chiostro dello Scalzo og Basilica di Santa Trinita. Sidegaderne i Oltrarno er charmerende og mindre befærdede af turister, og er dagen ikke alt for hed, kan man overveje en gåtur op til San Miniato al Monte.

Sådan rejser man med fly til Firenze

Fra Danmark går der i perioder direkte fly til Firenzes lufthavn, Amerigo Vespucci International Airport, som i daglig, lokal tunge blot kaldes Aeroporto di Firenze. Lufthavnen ligger kun 5 kilometer fra centrum, og ud over et væld af taxaer, er der også mulighed for at tage lokale busser ind til byen. Desuden er der  en sporvogn, Tram T2 Vespucci, så du  lettere kan komme fra lufthavn til centrum og banegården.

Alternativet til de periodevise direkte flyafgange er rejser med mellemlanding i en af de større, europæiske lufthavne, men faktisk vælger mange i stedet at flyve til enten Rom, Milano eller Pisa. Alle tre byer har direkte togforbindelse til Firenze på mindre end 1,5 time, og det giver ofte et bedre netto-resultat i både tid og penge.

Hos Escapeaway kan du booke fly enten direkte eller med mellemlanding fra både København/Kastrup, Billund, Aalborg og Hamburg.

Fodbold i Firenze

Fodboldklubben Fiorentina er byens stolthed, og italienerne er generelt tossede med fodbold. Hjemmekampe spilles på Stadio Artemio Franchi med plads til næsten 50.000 tilskuere. Billetter er generelt til at komme til, og er ikke voldsomt dyre - slet ikke i sammenligning med nogle af de andre, store ligaer i Europa. Danske koryfæer som Brian Laudrup og Martin Jørgensen har spillet her - sidstnævnte med stor succes. Rejser man til Firenze i fodboldsæsonen, er det helt klart oplevelsen værd at tage en tur på stadion, hvis muligheden byder sig.

Mere information til din rejse til Firenze

Firenze er Toscanas hovedstad og regionens mest befolkningsrige by med omkring 383,083 indbyggere og mere end 1,5 millioner indbyggere i det bymæssige opland. Byen er ét af de mest populære rejsemål i Italien med omkring 13 millioner besøgende hvert år.

Og man forstår let hvorfor, for byen er en sand historisk skattekiste: I middelalderen var den én af verdens mest velstående byer og et europæisk centrum for handel og finans. I den sene middelalder blev den et kulturelt og kunstnerisk centrum og fødested for renæssancen med støtte fra den berømte Medici-familie og med opkomsten af nogle af den europæiske kunst- og kulturhistories største personligheder, såsom Michelangelo, Raphael, Botticelli, Leonardo da Vinci, Titian, Brunelleschi, Dante og Niccolò Machiavelli.

Byens enestående kunstneriske og arkitektoniske arv kan stadig opleves i byens historiske centrum, der er blevet erklæret verdensarv af Unesco i 1982, og på byens mange museer, ikke mindst det verdensberømte kunstmuseum Galleria degli Uffizi og i det storladne renæssance-palads Palazzo Pitti. 

Og så er der alle de andre enestående bygninger, pladser og monumenter i byen, såsom Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, kirkerne Santa Maria Novella og Santa Croce og den ikoniske domkirke med Brunelleschis kuppel og Giottos klokketårn, der alle bør opleves på en rejse til Firenze.

Bestil pakkerejser, inkl. fly, hotel og billeje

Hos Escapeaway kan du vælge mellem markedets største og stærkeste udvalg af hoteller og ferieboliger i Firenze og resten af Toscana. Samtidig kan du på én gang booke både ophold, flybillet og lejebil i lufthavnen, og dermed få alle tre dele dækket af den danske rejsegaranti - og altid til de billigste priser, som du også kan finde hos andre udbydere på nettet.

Vi glæder os til at sende dig på en dejlig rejse til Firenze!

Hvad siger gæsterne i Firenze?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 61 anmeldelser