Rejsetips til Firenze

Firenze er en historisk skattekiste - kunstnere som Michelangelo, Botticelli og Da Vinci har arbejdet her. I dag er Firenze en lille storbymetropol, der både er velholdt og kaotisk, moderne og antikvarisk - der er ingen anden by som den!

Når man rejser til Firenze, er det umuligt ikke at stille sig selv spørgsmålet: er dette en rigtig by eller et levende museum? Svaret er "ja, det er begge dele"! Firenze har en lang række flotte seværdigheder spredt ud over blot et par kvadratkilometer.

Firenze er hovedstad i Toscana og regionens mest folkerige by med ca. 383.000 indbyggere og med mere end 1,5 millioner indbyggere sammen med forstæderne. Byen er en af de mest populære turistdestinationer i Italien med omkring 13 millioner besøgende hvert år. 

I middelalderen var Firenze en af verdens rigeste byer og et center i Europa for handel og finans. I den sene middelalder blev byen et kulturelt og kunstnerisk centrum. Senere blev det renæssancens vugge med støtte fra den berømte og meget velhavende Medici-familie og fremkomsten af nogle af de største skikkelser i europæisk kunst- og kulturhistorie, som Michelangelo, Raphael, Botticelli, Leonardo da Vinci, Titian, Brunelleschi, Dante og Niccolò Machiavelli. 

Byens fantastiske kunstneriske og arkitektoniske arv kan stadig opleves i det historiske centrum, som allerede i 1982 blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste, og på byens mange museer - det kan du se ikke mindst på det verdensberømte kunstmuseum Galleria degli Uffizi og det storslåede renæssancepalads Palazzo Pitti. 

Men der er mange andre enestående bygninger, pladser og monumenter i byen: Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, kirkerne Santa Maria Novella og Santa Croce og den ikoniske katedral med Brunelleschis kuppel og Giottos klokketårn. Hele den historiske bymidte er et museum i sig selv. En stor oplevelse.

Hvis du rejser til Firenze om sommeren eller omkring helligdage, er der ofte kø på mange af museerne i byen - især Uffizierne og Accademia - men oplevelserne er absolut ventetiden værd, da du får unikke mesterværker at se helt tæt på i nogle utrolige omgivelser.

Guldalderen i Firenze

Firenze er hovedstaden i Toscanaregionen og har været et kulturelt centrum siden den tidlige middelalder. Fra middelalderen til renæssancen blev en stor del af den vestlige verdens mest kendte og indflydelsesrige kunstnere, videnskabsfolk og arkitekter enten født eller udlært i Firenze. På det tidspunkt var Firenze et økonomisk og kulturelt centrum, der blev beundret og respekteret af resten af Europa. Fra middelalderen til renæssancen ser vi, at en meget stor del af den vestlige verdens mest fremtrædende kunstnere, videnskabsfolk og arkitekter er født eller udlært i Firenze.

Hvornår skal man rejse til Firenze?

På dage, hvor mange vælger at besøge byen, kan Firenze være en smule overfyldt, men især Bargello, San Marco og San Lorenzo er fine seværdigheder, der generelt trækker lidt mindre menneskemængder.  Eller gå efter det du kan se ved Cenacolo di Sant'Apollonia, Chiostro dello Scalzo og Basilica di Santa Trinita. Sidegaderne i Oltrarno er charmerende og ofte mindre turistede, og hvis dagen ikke er for varm, kan man overveje en tur op til San Miniato al Monte.

Byens anden side

Du bliver helt sikkert tørstig og sulten af al den kultur og historie, og byen har noget til at stille din sult og tørst. Fra international fastfood til en restaurant med tre Michelin-stjerner og udsøgte vinbarer til bare hyggelige barer. Hvis du vil have en fin oplevelse, kan du besøge Il Mercato Centrale (det centrale madmarked), hvor du i stueetagen finder lokale butikker, der sælger alle former for mad, mens der på første sal er flere restauranter, der serverer et kæmpe udvalg af lækre retter. Ellers finder du masser af gode shoppingmuligheder, fra de største mærker (Gucci, for eksempel, som er fra Firenze) til det ugentlige marked i Le Cascine-parken

Fodbold i Firenze

Fodboldklubben Fiorentina er byens stolthed, og italienerne er generelt meget glade for fodbold. Hjemmekampene spilles på Stadio Artemio Franchi, som har plads til næsten 50.000 tilskuere. Billetter er generelt nemme at få fat i og er ikke alt for dyre - i hvert fald ikke sammenlignet med nogle af de andre store ligaer i Europa. Hvis du rejser til Firenze i fodboldsæsonen, er det bestemt værd at forkæle dig selv med en tur på stadion, hvis muligheden byder sig.

Godt at vide om at rejse til Firenze

Firenzes lufthavn hedder Aeroporto di Firenze, eller officielt Amerigo Vespucci International Airport, og ligger kun 5 km fra byens centrum. Der er lokale busser ind til centrum, plus en sporvogn, Tram T2 Vespucci, som gør det nemt at komme til og fra lufthavnen, byens centrum og Santa Maria Novella togstation.  Fra Danmark skal du oftest skifte fly undervejs, for at komme til Firenze.

Det er muligt at bestille billetter online til alle 13 Musei Statali (statslige museer), herunder Uffizierne, Galleria dell'Accademia, Palazzo Pitti, Museo del Bargello, Museo Archeologico og Medici-kapellerne, blandt andre. For at komme ind på Uffizierne eller Accademia i højsæsonen skal du reservere billetter mindst seks uger i forvejen. 

De fleste hoteller i Firenze hjælper dig gerne med at booke guidede ture, så udnyt de lokales ekspertise, når du planlægger dit besøg, så du får mest muligt ud af dit ophold i denne fantastiske by.

Velkommen til Firenze med Escapeaway

Med os kan du planlægge og tilpasse din rejse, så den passer til dig. Og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere muligheden for at udforske alle de fantastiske steder i området og Toscana.

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller i Firenze

>>> Læs mere om Toscana

>>> Læs mere om Italien

.

Hoteller i Firenze

Populære hoteller i Firenze

Italien, Toscana, Firenze
8,3
Meget godt
618 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Toscana, Firenze
9,1
Fabelagtigt
339 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Firenze
8,5
Meget godt
592 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Hvad siger gæsterne i Firenze?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 61 anmeldelser