Ferielejligheder i Firenze

Tag med Escapeaway til forførende Firenze og bo i ferielejligheder i centrum - tæt på alt

Firenze har en helt enestående position blandt alle Italiens - ja for den sags skyld Europas - største kulturbyer. Den er ekstremt velbevaret, betagende, inddragende og underholdende, og på samme tid en velfungerende storby med alle moderne bekvemmeligheder. Bo i en ferielejlighed i centrum og udforsk byen indefra fra dit eget dørtrin.

Som international magtmetropol er Firenzes dage talte, og kommer sikkert aldrig igen, men historien og kulturen kan ingen tage fra Toscanas største by, her ved bredden af Arno-floden. I fordums tid blev Firenze i befolkningstal kun overgået af Paris, og det var herfra den italienske kultur og økonomi bredte sig og gav Italien en ny guldalder.

Firenzes finansfyrster tiltrak de største tænkere og kunstnere i landet og fra det meste af syd- og mellemeuropa, og det har været med til at give Firenze en utroligt rigdom i form af uerstattelige kunstværker og bygninger, som kun de allerrigeste byer i verden kan matche. Som kuriosum kan desuden nævnes, at Firenze i en kort periode var hovedstad i Kongeriget Italiens tidlige dage - fra 1964 og 5 år frem.

Lej en ferielejlighed midt i verdens største museum

Byen Firenze kan med rette betragtes som ét stort, udendørs museum, pga. de enormt mange, smukke bygninger, som giver stof nok til adskillige besøg. Vi nævner i flæng Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, Uffizierne, kirkerne Santa Maria Novella og Santa Croce, Palazzo Pitti med dets udstillinger, domkirken med Brunelleschis kuppel og Giottos klokketårn.

Hos Escapeaway finder du en række ferielejligheder midt i Firenzes historiske centrum, som næsten et museum i sig selv. Uanset om du vil have plads til hele familien, eller et småt - men godt - udgangspunkt for parret på kultur-tur, kan vi hjælpe dig med den helt rigtige indkvartering.

Planlægger du at opholde dig flere dage i Firenze kan det anbefales at placere det i starten eller slutningen af din tur, så du evt. kan undgå at have en bil med “på slæb”. Den er svær at komme af med, og særligt hvis du har en ferielejlighed i centrum af Firenze, vil den være til mere besvær end gavn. Når du så vil udforske andre dele af Toscana, kan du leje en bil på vej ud af byen.

Smuttur til metropolerne

Man skulle ikke umiddelbart tro det, men det er faktisk muligt at tage en smuttur til enten Milano eller Rom, hvis man ønsker at kombinere sin tur med mere storby. Fra Firenze går der hurtigtog med 300 km/t mod både nord og syd, og det betyder ca. 1,5 times rejsetid til begge byer. På den måde placerer Firenze sig fint i smørhullet med nem adgang til “resten af verden”.

Spørg os om en ferielejlighed i nærheden af en af Firenzes to banegårde, hvorfra du naturligvis også kan tage regionaltog til byer som Pisa, Arezzo og Livorno.

Fodbold i Firenze

Byens stolthed er fodboldklubben Fiorentina, som tidligere har haft danske spillere som Martin Jørgensen og Brian Laudrup på spillerlisten. Klubben spiller sine hjemmekampe i Serie A på Stadio Artemio Franchi med plads til næsten 50.000 tilskuere. Er du interesseret i fodbold og er du i Firenze på en kampdag, så tag oplevelsen med. Fodboldbilletter i Italien er slet ikke så dyre som i fx. England, og er generelt ikke svære at få fat på.

Er et besøg på stadion en del af din rejseplan, så lad os hjælpe med at finde en ferielejlighed i nærheden. Placeringen er lidt øst for det historiske centrum, så det er stadig et godt udgangspunkt for dit besøg i byen.

>> Læs også om ferieboliger i Firenze her
>> Læs mere om ferielejligheder i Toscana her

Mere information om Firenze

Firenze blev grundlagt af romerne i det første århundrede før Kristus. Således har Firenze gennemlevet mange historiske perioder og epoker, som har været med til at forme byen. Et møde med byen og dens historiske bygninger kan være en intens oplevelse for den historieinteresserede turist. Firenze giver den besøgende turist mulighed for at dykke ned i historien. Enhver bygning og enhver gade er med til at afsløre byens historie. En tur rundt i byen føles som en rejse gennem flere århundreder, og bor du i en af vores udvalgte ferielejligheder i Firenze, er det nemt at opleve det hele indefra.

I løbet af det 15'ende og 16'ende århundrede blev Firenze en fri stat. I denne periode blev byen reageret og styret af Medici-famlien. Det var kronede dage for byen hvad angår kunst og kultur generelt. I midten af 1860'erne gik Toscana og Firenze fra at være frie stater til at blive en del af det italienske kongedømme. Herefter - fra 1865 til 1871 - fungerede Firenze som hovedstad for kongedømmet. Således har byen gennemgået mange ændringer i sin egen historie, og har ladet sig påvirke af de historiske perioder.

Der er mange forskellige transportmuligheder i Firenze, hvilket gør det nemt at bevæge sig fra ét punkt af byen til et andet. Blandt disse transportmuligheder skal busnettet fremhæves og anbefales. Man kan købe busbilletter mange steder i Firenze, og det er en nem og billig måde at opleve byen på. Samtidig får man indblik i lokalbefolkningens hverdag. Den mere tilbagelænede turist, som foretrækker at blive transporteret i taxi frem for bus, skal være opmærksom på priserne. At køre med taxi i Firenze kan være en dyr fornøjelse afhængigt af tidspunktet på dagen, og hvor meget bagage der medbringes.

>> Læs mere om ferielejlighed

Kort over Firenze