Firenze Lufthavn

Firenze Lufthavn

Firenze Lufthavn - officelt Aeroporto di Firenze (lufthavnskode FLR) - der også er kendt som Peretola Lufthavn, ligger omkring fire kilometer fra midten af Toscanas hovedby, Firenze. Sammen med lufthavnen ved Pisa modtager Firenze Lufthavn en stor del af de mange rejsende, som kommer for at opleve Toscanas charmerende byer og natur. Takket være lufthavnens centrale placering er det således ikke blot nemt at komme ind til Firenze, men også videre til resten af regionens mange populære byer og seværdigheder.

22. december 2015 - Bemærk at vi er ved at opdatere alle sider med informationer om lufthavne hvorfor der mangler div. informationer i nedenstående tekst. 

Flyselskaber

Firenze Lufthavn udgør et af knudepunkterne i det spanske lavprisflyselskab Vuelings rutenetværk, som derfor har mange forbindelser hertil. Derudover kan du flyve hertil med selskaber som KLM, Lufthansa, Alitalia og Airberlin.

Flyruter

Der er hele året forbindelse til Firenze Lufthavn fra mange af Europas største lufthavne såsom Amsterdam, London, Madrid, München og Paris Lufthavn. Dertil kommer en række sæsonruter blandt andet til Københavns Lufthavn.

Lokal transport

Der kører shuttlebusser ind til centrum af Firenze (ca. hvert 20. minut), hvorfra der er forbindelser videre til resten af Toscana. Derudover holder der taxier foran terminalen. Køreturen ind til byen tager omkring 15 minutter.

Biludlejning

Vil du udforske Toscana i din egen bil, er der flere biludlejningsselskaber repræsenteret i lufthavnen. Du finder deres skranker uden for ankomsthallen. Vil du være sikker på at have en bil klar ved ankomst, kan det anbefales at reservere den hjemmefra.

>> Læs mere om biludlejning i Firenze lufthavn

Faciliteter i lufthavnen

Lufthavnen har et fint udvalg af restauranter og barer både før og efter check-in. Ligeledes kan du gøre nogle sidste-øjebliks-indkøb i butikkerne, hvoraf de fleste ligger på 1. etage. Derudover finder du alle de faciliteter, man kan forvente af en moderne lufthavn såsom vekselkontorer, hæveautomater og et postkontor. Der er ingen hoteller, men dem er der til gengæld masser af inde i Firenze.

Afrejser og ankomster

 

Adresse

Aeroporto di Firenze 
Via del Termine 11
I-50127 Firenze, Toscana
Italien 

Telefon: 0039 055 3061 5 
Lufthavnskode FLR

Du kan se aktuelle flyafgange og læse mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside her

Se lufthavnens beliggenhed på kort

Top foto: Et fly fra lavprisselskabet Vueling letter fra Firenze lufthavn. Du kan flyve med Vueling fra Firenze lufthavn til København. Kilde foto: Controradio

>> Læs mere om lufthavne