Rejser til Forte dei Marmi

Rejs med Escapeaway til badebyen Forte dei Marmi ved Toscanas nordkyst

En ferie i Forte dei Marmi giver dig lækker badestrand, og kort afstand til både Cinque Terre, Pisa, Lucca og Firenze. Det bedste af Italien.

For mange vil Forte dei Marmi, som i årtier har været hjemsted for en koloni for billedkunstnere, ikke have behov for nogen introduktion. Lang tid før vore dage er kunstnere og rigmænd kommet her til byen for at nyde badestranden og ligesindedes behagelige selskab. For blot at give et par eksempler, så har forfatteren Thomas Mann holdt til her i længere perioder, og familien Siemens havde lang tid en ydmyg sommerbolig her (i forhold til deres sædvanlige standard var den i al fald ydmyg). Belgiens tidligere dronning Paola er desuden født i byen, hvor den kendte tenor Andrea Bocelli bor fast, og hvor Girogio Armani også har en villa - så er scenen ligesom sat.

I dag finder man derfor også mange eksklusive butikker, hoteller og restauranter i Forte dei Marmi, som uden konkurrence er den dyreste badeby i Toscana. Der er knap 8.000 fastboende, og i sommermånederne tre-dobles dette antal, når turister fra både Italien og udlandet (ca. 50% af hver) flokkes til den fine badestrand og de lækre faciliteter, som præger Forte dei Marmi.

Kort over Forte dei Marmi i Toscana

Byen er "klemt inde" mellem Det Tyrrhenske Hav og motorvejen E80, og er ikke mere end 2km bred. Ved at klikke på kortet herunder kan du få et indtryk af områdets geografi, og se hvilke hoteller og ferieboliger vi kan tilbyde i området.Hotel eller ferielejlighed i Forte dei Marmi

Hos Escapeaway er vi eksperter i Italien - det ligger nærmest i navnet - men intet sted har vi større udbud af håndplukkede ferieboliger, feriehuse og lækre hoteller, som i Toscana. Du kan derfor altid finde noget godt at bo i, enten i, eller i nærheden af, Forte dei Marmi. Selvom området er lidt dyrere end andre dele af Toscana, så får man også en meget høj standard, og ikke mindst kort afstand til både lufthavn, bjerge, strand, og bemærkelsesværdige kulturbyer.

Transport

Forte dei Marmi ligger som nævnt klemt inde mellem motorvej E80 som følger kysten helt fra Rom over Rivieraen til grænsen til Frankrig (også kaldet A12 eller Autostrada Azurra). Der er kun en halv times kørsel fra lufthavnen i Pisa og frem til Forte dei Marmi, hvilket gør det naturligt at flyve hertil, og leje en bil i lufthavnen. Det er nemt og for det meste også rørende billigt.

Forte dei Marmi har også en jernbanestation i eget navn, som dog er beliggende i byen Querceta, ovre på den anden side af motorvejen.

Restauranter og shopping

Der er et stort udvalg af lækre restauranter i Forte dei Marmi, og de ligger ret tæt i området mellem Piazza Graibaldi og Piazza Marconi. Her finder man også masser af specialbutikker, med navne som Louis Vuitton, Gucci og Michael Kors på facaden. Der findes naturligvis også en række spisesteder og caféer i strøget langs stranden, som er domineret af små, eksklusive beach clubs, hvor man mod betaling kan benytte sig af stranstole og badefaciliteter

Udflugter og seværdigheder

Vil man på udflugt fra Forte dei Marmi, er det værd at overveje en tur til nærliggende Viareggio (15 km), smukke Lucca (35km), legendariske Pisa (38 km), eller naturskønne Cinque Terre (75 km). Er man klar på at stå tidligt op, kan man også klare en dagsudflugt til storbyen Firenze (110 km), evt. med hurtigtoget fra Pisa.

Du kan desuden læse mere om Forte dei Marmi her.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Forte dei Marmi