Rejser til Gaiole in Chianti

Midt i det maleriske Chianti, nordøst for Siena, ligger Gaiole in Chianti. Den har ca. 2.300 indbyggere, ligger i en dal 360 m.o.h. og hører under Siena-provinsen. Dens historiske centrum er en smule mindre end centrum i Castellina in Chianti og Radda in Chianti og der er kun få spisesteder.

Vinmarker m.m.

Området er kendt for de verdensberømte Chianti-vine, men udover de uendelige vinmarker findes her adskillige middelalderborge og fæstninger spredt rundt omkring i landskabet, som her er meget skovrigt. En af disse borge er Castello di Spaltenna, hvor man kan beundre Pieve di Santa Maria fra omkring år 1030, en romansk landsbykirke med tre skibe, apsis og et fornemt klokketårn. Castello di Spaltenna ligger lige uden for byen og fungerer i dag som hotel!

Salami

På disse kanter laves også Salame di Cinta Senese, dvs en salami lavet af kød fra svin af den antikke Cinta-race fra Siena-bjergene. Den har en meget kraftig smag og mørkerød farve, da den meget passende er tilsat rødvin.

Cykelløb

Hvert år i starten af oktober afholdes cykelløbet L’Eroica, hvis forskellige ruter går rundt i den sydlige del af Chianti, primært på grusveje, med start og slut i Gaiole in Chianti.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Gaiole in Chianti

Hvad siger gæsterne i Gaiole in Chianti?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser