Rejser til Greve in Chianti

For mange står der et romantisk og magisk skær omkring Greve in Chianti. Denne lille by skylder nok først og fremmest sit ry, at den ligger midt i Chianti Classico og er en af hovedstæderne i dennes regions vinproduktion. Og så er der naturligvis byens maleriske plads, som virkelig er en af Toscanas smukkeste.

Så ulig de andre

Greve minder ikke om så mange andre små toscanske byer, for den har hverken befæstning, bygninger fra Middelalderen eller en position på en bakke. Tværtimod ligger Greve nede i dalen, og bybilledet præges af en stor plads med hyggelige overdækkede søjlegange, hvorunder der ligger restauranter, caféer og diverse butikker, hele vejen rundt.

Midt på pladsen står en imponerende statue af Giovanni da Verrazzano, en adelsmand herfra byen, som har indskrevet sig i historiebøgerne (i al fald i de italienske af slagsen) ved i 1500-tallet at have opdaget New Yorks havn.

Et rent kødtempel

På pladsen ligger mange små caféer, en af Toscanas bedste vinbutikker og en slagter, som er et rent tempel for kød. Antica Macelleria Falornis produkter sælges verden over, for ud over fremragende råt kød, så laves her også pølser, skinker og et væld af andre charcuterivarer af glimrende kvalitet. Sådan har det været siden engang i 1800-tallet, og som en nyere indrømmelse over for markedet, så findes her nu også vin og ost.

Når vi nu taler om "markedet", så afholdes det ugentlige her i byen lørdag formiddag.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Greve in Chianti

Hvad siger gæsterne i Greve in Chianti?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 19 anmeldelser