Rejser til Gromignana

Afsides og fredfyldt - velkommen til Gromignana

Højt oppe i Toscanas nordlige bakker finder vi Gromignana. En undseelig størrelse - nærmest ikke engang en by. Her får du fred og idyl for alle pengene.

Gromignana er et lille bysamfund, som ligger i bakkerne i en højde af 576 meter over havet, lige nord for det sted, hvor Lima-floden fra øst flyder sammen med Serchio-floden fra nord ved Bagni di Lucca. Gromignana tilhører Coreglia Antelminellis kommune og er en del af det historiske område Garfagnana. Fra flodniveauet i dalen Valle del Serchio ved Ghivizzano er der ca. 6 km stejl og kringlet kørsel op til Gromignana.

Det i dag lille bysamfund har en lang historie bag sig. Det er nævnt for første gang allerede i år 983, da det kom under den longobardiske familie Ronaldinghis styre (tæt på byen har man endda fundet ruiner helt tilbage fra romertiden). I det 12. århundrede kom byen under republikken Lucca, som lagde byen under administration af Coreglia Antelminelli. I dag er der dog ikke meget tilbage af dens historie ud over ruinerne af den fæstning, der blev ødelagt i 1429 under et angreb.

Der er naturligvis også en kirke med tilhørende kirketårn til at servicere de knap 100 faste indbyggere. I realiteten er Gromignana blot en spredt bebyggelse, mere end den er en decideret by, men området har i den grad charme, og er du på udkig efter ro og fred, er du kommet til rette sted.

Kort over Gromignana i Toscana

Ved et klik på kortet herunder kommer du til et større kort, hvor du kan navigere nemt rundt i området omkring Gromignana og finde overnatningsmuligheder, attraktioner og seværdigheder, samt afstande til nærmeste lufthavne, og udvalgte byer i Danmark.Ferieboliger omkring Gromignana

Det er populært at holde ferie i denne del af Toscana, hvor bjergene er lidt mere rå, og naturen lukker sig tæt omkring veje, stier og huse. Brug søgemaskinen i toppen eller klik på knappen "Ferieboliger" for at se hvad vi kan tilbyde jer i området, lige fra agriturismo til feriehus, hotel eller ferielejlighed.

Transport

Nærmeste lufthavne til Gromignana er hhv. Pisa (70km) og Firenze (95km). Bemærk, at selvom der er motorveje omkring de store byer, så er den sidste del af turen op mod Gromignana stærkt kringlet, så regn med noget længere køretid om distancen, end du ville gøre derhjemme. Fra nærmeste naboby Ghivizzano kan du tage toget ind til Lucca - en god idé, hvis du vil have en stressfri tur, hvor du ikke skal tænke på parkeringskaos. Jernbanen kan også benyttes til en fornøjelsestur i den anden retning mod Fornaci di Barga og videre op i dalen.

Shopping og restauranter

Der er intet handelsliv i selve Gromignana, så al indkøb foregår i dalen, hvor mulighederne til gengæld er rigelige. I denne relativt åbne del af dalen, følger by efter by stort set ubrudt over en strækning på næsten 15 km. Nærmeste indkøbsmulighed er ved foden af bakken i Ghivizzano, mens man i nabobyen Piano di Coreglia, og især i Barga, finder en række gode spisesteder.

Det helt store udvalg finder man i kulturbyen Lucca, som ligger ca. 35 km mod syd. Her kan man nyde både god mad, flotte butikker og en ekstraordinær bykerne.

Attraktioner og seværdigheder

Først og fremmest skal I ikke snyde jer selv for et besøg i Lucca, som er det helt store trækplaster i området. Men når det er overstået, så er nærområdet, og især selve Garfagnana en kilde til evig udforskning, herunder fx. middelalderbyen Barga, kun 5 km fra Gromignana. Dalen lægger op til mange oplevelser i naturen, hvad enten man er til rafting, vandring eller måske "det nye": canyoning.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Gromignana