Rejser til Grosseto

Provinshovedstaden Grosseto ligge i baglandet til den betydningsfulde kunstby Castiglione della Pescaia, ved Toscanas sydlige kyst nær grænsen til Lazio. Her er landskabet skønt og strandende med fint sand. Book din rejse til Grosseto med Escapeaway i dag!

Grosseto er den største by i det sydlige Toscana, et område der ofte overses af turister. I byens hjerte, som er omkranset af en høj, velbevaret middelaldermur med seks bastioner, finder du en flot katedral, charmerende snørklede gader og smukke torvepladser, der summer af liv med butikker og fortovsrestauranter. Samtidig har du i Grosseto et godt udgangspunkt for at udforske de omkringliggende grønne bjerge eller naturparken, der ligger ned til kysten med dens lange, brede sandstrande - bare et kvarters kørsel væk.

Grosseto har omkring 82.000 indbyggere og er altså af en størrelse, der betyder, at du her finder rigeligt med indkøbsmuligheder og et væld af gode spisesteder. 

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Grosseto og andre rejsemål i Toscana hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Vil du hellere leje en villa eller bo i ferielejlighed tilbyder vi også et udvalg af nøje udvalgte ferieboliger og villaer i dette område af Toscana.

Bestil din rejse til Grosseto som en samlet pakke inkl. hotelophold, flyrejse og billeje. Du kan rejse fra alle lufthavne, som f.x. København, Billund, Aarhus, Aalborg og Hamborg. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Grosseto, som passer til dig og dine planer - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Grosseto, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Pisa
>> Se alle vores hoteller i Toscana

Hoteller i Grosseto

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Grosseto har jeg samlet lidt informationer og fakte i en lille rejseguide om rejsemålet.Mere inspiration finde du også på bloggen hvor vi skriver om erfaringer fra egne rejser ti Italien, du kan bla. læse om emner som vejret når du rejser, om kulturlivet, den lokale vin og maden, få tips til udflugter og meget mere..

Grosseto har en lang historie, som strækker sig mindst tilbage til middelalderen. Byen næves således første gang i dokumenter fra år 803, og i løbet de efterfølgende århundreder udviklede den sig til en af Toscanas vigtige byer. I 1151 svor indbyggerne troskab til bystaten Siena og først i 1559 tog Medici-familien herredømmet. Dette var en magtfulde familie, som i dag er mest kendt for også at have siddet på magten i den toscanske hovedstad Firenze. Kort tid efter magtskiftet blev Grosseto på grund af dens position i den sydligste del af territoriet blandt andet forstærket med en ny kraftig, 2,5 kilometer lang bymur, som det tog 19 år at opføre. En stor del af denne bastante middelaldermur står stadig i dag, og du kan gå en tur oppe på den.

Er du interesseret i at udforske byen og områdets historie, er det værd at besøge den arkæologiske udgavning Roselle, som ligger et kvarters kørsel nord for byen. Ligeledes rummer 'Museo archeologico e d’arte della Maremma' inde i Grosseto også spændende udstillinger.

La Maremma

For de fleste af os er indbegrebet af Toscana de smukke landskaber med bølgende marker, cypresser og rustikke vingråde samt ikke mindst de kulturelle oplevelser i regionens mange idylliske middelalderbyer - store og små. Færre af os forbinder Toscana med dejlige sandstrande, selvom regionen faktisk har flere hundrede kilometer af dem. Rejser du til Grosseto i sommerhalvåret, bør du da også huske badetøj. 

For du lyst til at bruge en dag ved vandet, tager det således ikke mere end 15-20 minutter at køre ned til for eksempel Marina di Grosseto, hvorfra en bred sandstrand strækker mod både nord og syd. Her er så god plads, at selv i juli og august, hvor italienerne strømmer til vandet, er der ikke overfyldt. 

Dette kystnære område, La Maremma, som oprindeligt var hovedsageligt marskland, rummer dog ikke blot fine badestrande. Selvom man helt siden etruskernes tid har drænet marsken for at skaffe landbrugsjord, er her også stadig lommer af uberørt natur. Et af de mest oplagt udflugtsmål fra Grosseto er for eksempel den omkring 100 km² store Maremma Naturpark, hvor du kan gå på opdagelse ad vandrestier af forskellige længder og opleve et enestående rigt dyr- og planteliv. I højsæsonen kan den centrale del af parken og vandreruterne her kun besøges med guide.  

Restauranter og butikker

Både i den historiske bydel, centro storico, og uden for de imponerende middelaldermure finder du talrige restauranter, trattoriaer og vinbarer. De gastronomiske oplevelser er da også for de fleste en stor del af fornøjelsen ved en rejse til Toscana. I Grosseto vil du få rig mulighed for at fordybe dig i det lokale køkken, hvad enten du blot har lyst til en let brødsalat, Panzanella, eller en skål af den rustikke fiskesuppe Cacciucco, finder du det her. Rejser du med børn, vil I nok også nogle aftener automatisk ende på et af byens pizzariaer. 

Mens der ligger talrige små, spændende butikker i de smalle gader i bymidten og især på Corso Giosuè Carducci, finder du de fleste supermarkeder lidt længere ude. Der er til gengæld adskillige af dem, så uanset hvilken del af Grosseto du bor i, er der som regel et inden for gåafstand. Gå heller ikke glip af det ugentlige marked på Piazza Esperanto (torsdag formiddag) og blomstermarkedet på Piazza de Maria. 

Transport

Vil du flyve til Toscana, er der flere muligheder. Der ligger faktisk en lille lufthavn umiddelbart vest for Grosseto, som dog kun benyttes af mindre privat- og charterfly. De mest benyttede internationale lufthavne i regionen er dem ved Pisa, Firenze og Bologna, hvor især de to første er relevante, når du skal rejse til Grosseto. Det er dog også oplagt at kigge efter flybilletter til Rom, hvorfra der er gode transportforbindelser det sidste stykke til Grosseto.

Grosseto er således en stationsby på jernbanen, der løber mellem Genova og Rom. Dette er en af hovedlinjerne i det italienske jernbanenet. Stationen i Grosseto, der ligger ved Piazza Guglielmo Marconi lige nord for den gamle bydel, er desuden endestation for en forbindelse til Siena, hvor du efter et skifte har mulighed for at rejse videre ind i det centrale Toscana.

Selvom der således er gode muligheder for at rejse til og fra Grosseto med tog, er det i de fleste tilfælde en fordel med en bil, når du skal holde ferie her. Trods tog-og busforbindelser giver en bil næsten altid bedre mulighed for at du kan bestemme dit eget tempo for ferien og mulighed for også at udforske seværdigheder eller byer, der ligger lidt afsides.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links