Hideaways og boutique-hoteller i Toscana

Høje cypresser, oliventræer, pinjetræer, vinstokke, et landskab med bløde bakker og middelalderarkitektur, er noget af det, som kendetegner Toscana. Renæssancen, verdenskunsten, maden og ikke mindst vinen er noget af det som vækker min begejstring for Toscana. Billeder af Toscana er generelt smukke, og Toscana lever op til den virkelighed, som vises i billederne – der er smukt, dragende, opslugende og indbydende. Escapeaway er specialister i rejser til Toscana, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger under din rejse.

Selv da jeg var der i oktober måned, var jeg så heldig, at efteråret var meget længere end normalt, så jeg fik det fulde udbytte af det gode vejr og den meget særprægede natur.

Farveeksplosioner og smukke landskaber

Det toscanske landskab er en symfoni af farver. De røde, grønne, gule og grå farver er dem, jeg husker bedst, fordi samspillet mellem jordens gule, ja nærmest røde farver og træernes grønne, er betagende og sætter sanserne i spil for fuld udblæsning.

Landskabet i Toscana varierer naturligvis fra Nord til syd og øst til vest. Hvor der ved kysten er mere fladt, bliver landskabet mere og mere bakket inde i landet, her ser det ud som på de billeder og postkort fra Toscana, som mange af os kender. For mig var det især det bakkede landskab og de små snoede veje med cypresserne og, der var en stor oplevelse, men også de små hyggelige byer, som - hvor klichéagtigt det end måtte lyde – i høj grad er uspolerede, fordi man hele tiden har en fornemmelse af, at der går en rød tråd mellem arkitekturen og naturen. Det er imponerende og et vidnesbyrd om, at det er en befolkning, som er bevidst om, at de lever i et smukt landskab, som ikke fortjener at blive ødelagt af høje elementbyggerier, fabrikker og shoppingcentre. Dermed ikke sagt at alt dette ikke findes i Toscana, men det findes ikke dér, hvor de store veje bliver små og du finder de små unikke hideaways, som vi har håndplukket til dig.

Toscana lever op til sit (gode) ry!

Jeg kommer ikke uden om maden og vinen, for det er bare en stor del af en ferie - især en ferie i Italien. På min rejse til Toscana havde jeg fornøjelsen at smage min første ’bistecca alla fiorentina’. På et af vores hideaways havde værterne indbudt til middag, og da der både var vinproduktion, produktion af olivenolie, og leverancer af frisk kød fra nabogården, var der lagt op til en festmiddag – og det blev det.

Du skal elske mørt velsmagende kød i store mængder, pizza, pasta, gniocci, tiramisú, is kager - jeg kunne blive ved. Hvis du er begejstret for god mad og vin, vil du sandsynligvis ligesom mig, drømme om at komme tilbage til Toscana hver gang sommerferien skal planlægges. Husk altid på at toscansk mad skal akkompagneres af god toscansk vin, prøv de lokale vine, og skulle du nogensinde komme i tvivl, så går man sjældent helt galt i byen med en Chianti.

Kærlighed er et stort ord, men…

Jeg må krybe til korset og indrømme, at jeg er en af de mange, som bare faldt pladask for Toscana, og så har jeg ikke engang nævnt eller besøgt mediciernes Firenze, og byer som Lucca og Siena, der er oplagte mål for dagsudflugter med bilen – godt at Marie er mere berejst i Toscana end jeg er. Lad køreturene gennem landskabet gøre bilruderne til levende rammer, hvor nogle af de smukkeste billeder, som Italien byder på vil åbne sig for dig.

For mit vedkommende levede virkeligheden op i høj grad til forventningerne, som var meget høje for en som ellers er ret svær at imponere. Toscana er et sted, som jeg absolut vender tilbage til, og jeg har lært at forstå alle dem, som år efter år rejser til Italien og besøger Toscana. Jeg stopper her, for Toscana kan ikke beskrives på 1 side, 100 eller 1000 sider… Toscana skal opleves.

Hos Escapeaway har vi en lang række af feriemuligheder til dig. Skal du rejse med hele familien er det måske en ferielejlighed du søger. Omvendt er Toscana og perfekt til romantiske ferier, og her har vi håndplukket romantiske hoteller, hvor du og din bedre halvdel kan stresse af og bare nyde hinanden. Du kan også sortere alle hoteller og ferielejligheder ud fra vores rejsetemaer. Det gør du ved at bruge den boks du finder til venstre for hotellisten. Har du brug for personlig rådgivning til din ferie, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på telefonen, pr. mail eller via vores online chat, som du finder nederst i venstre hjørne her på siden.

Rigtig god ferie i Toscana med Escapeaway, hilsen Mikkel

Besøg Mikkel Krohne-Sørensens profil på Google

Hideaways i Toscana

 • Gæstebedømmelser 8,7
  Firenze
  14 hoteller
  I Firenze får du det hele på én gang. I det historiske centrum af Toscanas perle er der nok kunst, oplevelser og smukke bygninger til adskillige ferier. Samtidig kan du glæde dig til at udforske et spændende restaurantliv og mange flotte butikker.
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Radda in Chianti
  3 hoteller
  Radda in Chianti er en lillebitte, malerisk vinby på en bakketop mellem dalene Pesa og Arbia. Alene beliggenheden og udsigten over de omkringliggende vinmarker er værd at rejse efter. Derover kan du i dette område fordybe dig i et spændende vindistrikt.
 • Bagno a Ripoli
  2 hoteller
  Bagno a Ripoli er en lille forstad Firenze. Her bor du således med en af de smukkest byer i verden inden for kort afstand. Samtidig har du rig mulighed for at tage på ture i Toscanas karakteristiske bølgende landskab, hvor der også venter mange oplevelser.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Lucca
  2 hoteller
  Lucca er uden tvivl en af Toscanas smukkeste byer. Her kan du inden bag de tykke befæstningsmure til fods eller på cykel udforske en charmerende labyrint af smalle, brostensbelagte gade eller eventuelt se det lidt oppe fra med en tur på de velbevarede ... mure. Læs mere
 • Punta Ala
  2 hoteller
  Punta Ala har en højere standard end mange af Toscanas andre kystbyer og er stedet for dig, der drømmer om en ferie med smuk natur, som indbyder til vandre- og cykelture, samt ikke mindst en dejlig strand til ren afslapning.
 • Gæstebedømmelser 9,4
  Sarteano
  2 hoteller
  Livet går sin stille gang i Sarteano, som er en betagende lille by i den østligste del af Toscana på grænsen til Umbrien. Byen har masser af den middelalderstemning, man forbinder med de mange hyggelige småbyer i denne region, som også byder på smuk natur.