Hoteller i Toscana

I Escapeaway forsøger vi at give dig en ferie-oplevelse i Toscana, som rækker lidt ud over det sædvanlige. Derfor har vi rejst regionen tyndt for at finde de hoteller i Toscana, som vi mener egner sig bedst til vores gæster.

Mange af vores udvalgte hoteller i Toscana er desuden at betegne som 'hideaways'. Et hideaway er et åndehul, der har sit helt eget liv, ofte lidt afsides og fjernt fra masseturismens lange arme. Og de hoteller i Toscana, vi nøje håndplukker til vores program, skal alle leve op til en række krav, der netop materialiserer den ånd, som ligger i begrebet hideaway.

Blandt andet lægger vi vægt på, at hotellerne ikke har for mange værelser, at der er en pool og gode fællesarealer, og at der er en vis autenticitet og oprigtig charme over stedet. Vi er også altid på udkig efter en god historie bag hotellet, nogle unikke omgivelser, eller en fast forankring i det lokalsamfund, som hotellet er en del af. Kort sagt skal der være noget ekstra ved hotellet, før vi bliver interesserede; men det vigtigste kriterium er, at vi selv har lyst til at vende tilbage til hotellet som besøgende.

Heldigvis kan du vende tilbage til Toscana igen og igen, og hos Escapeaway hjælper vi dig med at finde de helt rigtige hoteller, uanset hvilken del af området, du ønsker at udforske. Vi anbefaler at du finder et centralt hotel i Toscana, som både giver dig ro til refleksion, og placerer dig ideelt for at tage på udflugter - enten på egen hånd eller sammen med en gruppe.

Indtag Toscana langsomt! Sæt tid af til fordybelse og lad dig blive overvældet af historiens vingesus. Nogle af fortidens største kunstnere og tænkere har haft deres gang her, og romerrigets aftryk på de Toscanske landskaber er en hel fortælling for sig. Og så er der vinen og maden, som sætter det perfekte prik over i’et, når dagen er omme. Alt det, vi danskere elsker ved Italien, finder man i Toscana.

Det er naturligvis muligt at overnatte på vinhoteller i Toscana, hvor men enten kan nyde det hårde arbejde på afstand, eller deltage i produktionen, alt efter årstid. Forskellige vingårde åbner portene for overnattende gæster, som en del af virksomheden, og der serveres naturligvis retter, som passer perfekt til den lokale produktion. Alle vores hoteller kan bookes online til konkurrencedygtige priser.

>> Se alle hideaways i Toscana her

Kort om Toscana

Toscana er den nok mest berømte italienske region i Danmark. Hvem har ikke set de mageløse - og efterhånden ikoniske - billeder af bølgende hvedemarker, der gennemskæres af endeløse rækker af cypresser, og et smukt gammelt bondehus, der knejser på toppen af en bakke? Hos Escapeaway kan du finde en række hoteller i Toscana, som netop er placeret i det åbne land, hvor man kan nyde geografien og selv tage på udflugt til spændende byer.

De fleste vil fx. have hørt om regionens vidunderlige kulturbyer som renæssancebyen Firenze, Lucca, Siena og Pisa, for blot at nævne nogle få af dem. Især Firenze byder på en overflod af kulturelle, kunstneriske og historiske skatte, som kun få byer i verden kan hamle op med. Med hovedattraktioner som det verdensberømte kunstmuseum Galleria degli Uffizi, renæssancekirken San Lorenzo, og broen Ponte Vecchio over byens Arno-flod er Firenze ikke til at slippe uden om, hvis man er på ferie i Toscana.

Men også de historisk unikke byer som Lucca og Siena bør besøges, når man er på de kanter. Lucca, der blev grundlagt af etruskerne, og er berømt for sine omfattende bymur, og for at være Puccinis fødested, med en dertil hørende årlig Puccini-operafestival, er en ualmindelig smuk og behagelig by at være i, og et sted, du nemt kan spendere en dag i, mens du danderer rundt i de smalle gader og indsnuser mere end 2000 års historie. Også byen Siena rummer stor skønhed, og en historisk rigdom, som har fået Unesco til at udnævne dens centrum som verdensarv, og også her kan du nemt spendere en dag, mens du slentrer rundt og nyder atmosfæren; ikke mindst på byens berømte plads, Piazza del Campo, der i øvrigt er genstand for det legendariske hestevæddeløb Palio to gange hver sommer.

Men Toscana er meget mere end disse meget populære og berømte seværdigheder, som hvert år besøges og beundres af tusindevis af turister fra hele verden. Toscana er også rig på storslået natur, en vidunderlig kystlinje, og en masse små ukendte flækker, åndehuller og "gemmesteder". Og det er disse mindre kendte åndehuller, vi har forsøgt at finde frem til i Toscana - det vi kalder hideaways - således, at du både har mulighed for at tilbringe din ferie i fred og ro, men samtidigt har mulighed for at tage på dagudflugter til alle de kendte og populære seværdigheder, som du måtte have lyst til at opleve.

Den Toscanske geografi

Udover den smukke og lange kystlinje, er Toscana domineret af bakker og bjerge. Under 10% af regionen kan betragtes som værende bare nogenlunde flad, og der har givet grobund for nogle helt fantastiske byggerier i både fortid og nutid.

En fjerdedel af Toscana er direkte bjerge, og her oplever man den mindste befolkningstæthed, og de smukkeste udsigter. Mest fladt er der omkring floden Arno, som bl.a. løber gennem Firenze og under den berømte Ponte Vecchio på vej mod udløbet i Det Tyrrhenske Hav.

Provinser og byer i Toscana

Toscana er opdelt i 10 provinser, hvoraf den sydlige Grossetto-provins er den største, mens Firenze-provinsen er den folkerigeste, med knap 1 mio indbyggere, ud af regionens samlede indbyggertal på ca. 3,9 mio.

Firenze er - udover at være den største by i Toscana - også regionens hovedby og naturlige kraftcenter. Firenze SKAL simpelthen opleves, men snyd ikke dig selv for at kigge på andre interessante byer som Arezzo, Lucca, Montalcino, Pisa, Siena og mange flere.

Lejer man selv bil i Toscana kan man indtage byerne - og ikke mindst området imellem dem - i sit helt eget tempo. Måske gøre holdt ved en landsby og købe friske råvarer, eller lade sig betjene med lækker kogekunst på områdets restauranter.

Strandhoteller i Toscana

For mange er det oplagt at kombinere de kulturelle oplevelser i Toscana, med nogle dage ved stranden. Toscana har en lang og fantastisk kystlinje fra Massa i nord til Orbetello i syd - omkring 250km primært sandstrand ud til det lune Middelhav, i den del der hedder Det Tyrrhenske Hav.

Vi har udvalgt flere end 100 hoteller i Toscana, som ligger indenfor 1.500 meter fra stranden. Vælg fx. området omkring Livorno og Pisa, hvor der er kort afstand til oplevelser i byerne, samtidig med at du kan prikke dage ud i kalenderen, som bare foregår i liggestolen med sand mellem tæerne.

Sådan kommer du til Toscana

Fra den danske grænse til Pisa er der ca. 1.600km, så det kan sagtens køres i en god bil og med et par gode chauffører. Men ofte er det lige så nemt - og samlet set billigere - at booke en flyvning fra København eller Billund til Galileo Galilei-lufthavnen i Pisa. Her kan man leje en billig bil og udforske området med friske øjne uden at have mange timers Autobahn i bagagen. Der er ca. en times kørsel fra Pisa til Firenze.

Udvalgte hoteller i Toscana

Hos Escapeaway er alle hoteller i Toscana nøje udvalgt, og lever op til en række standarder, som gør dem passende til den danske feriegæst. Vores fintmaskede net af over 200 hoteller giver dig de rigtige valgmuligheder i forhold til geografi, kvalitet og service - også i højsæsonen.

Vi er ægte specialister i Italien, og er førende i Skandinavien, når det gælder overnatninger. Flere af os har spenderet flere år af vores liv i støvlelandet, og vi har direkte kontakt til alle vore hoteller i Toscana.

Andre rejsemål og hoteller i Italien

Hvis du allerede har besluttet dig til, at du vil rejse til Italien, men endnu ikke har lagt dig fast på, hvilket rejsemål i Italien, du vil rejse til, så kan du her læse mere om andre rejsemål i Italien, hvor du finder et spændende udvalg af vores hideaways-hoteller. Vi har blandt andet håndplukket hoteller på Sicilien, Sardinien, og på Amalfikysten. Husk, at du også altid er meget velkommen til at bestille et skræddersyet tilbud på en ferie med ophold på hotel. Klik på nedenstående link og du vil modtage et uforpligtende tilbud på din ferie.

Umbrien

Umbrien passer som en fod i hose, når det gælder rejser til unikke hoteller; for regionen er i sig selv et stort hideaway, gemt væk fra masseturismens største floder.

>> Læs om vores hoteller i Umbrien

Sicilien

Sicilien er både ideel for bilrundrejser, ferier tæt ved havet og aktiv ferie, med vandreskoene skruet godt på. Ja, der er stort set ikke det, man ikke kan gøre på denne smukke, og historisk unikke ø; det skulle da lige være en storbyferie.

>> Læs om vores hoteller på Sicilien

>> Læs mere om hoteller

Kort over Toscana

Populære hoteller i Toscana

Italien, Toscana, Pelago
9,2
Fabelagtigt
118 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Capraia e Limite
9,0
Fabelagtigt
309 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Pistoia
9,0
Fabelagtigt
1425 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi