Rejser til Impruneta

Impruneta ligger 10 km syd for Firenze langs vejen til Siena. Det er en charmerende gammel by med mange minder fra fortiden, der alle dage har været under Firenzes indflydelse og herredømme.

Blandt de mange seværdigheder kan der nævnes

- Den romanske Vor Frue Kirke, som blev bygget i 1060. Den romanske stil karakteriserer endnu både krypten og klokketårnet.. Den blev ombygget i 1300-tallet for at kunne gæste de mange pilgrimme, der kom dertil for at tilbede det mirakuløse ikon af Vor Frue. Dernæst blev den i Renæssancen befæstet med mure og vagttårne i hjørnerne. Den nuværende port blev bygget i 1634 efter artitekten Alessandro Sallers tegninger. Under 2. Verdenskrig blev de omkringliggende barokke bygninger ødelagt, og i dag fremstår kirken efter en omfattende restaurering i den oprindelige romanske form, så enkel og højtidelig.
- Kirken Chiesa di San Lorenzo i Colline, der stammer fra 1100-tallet og hørte under Vor Frue Kirkes sogn. Kirken er med tiden blevet ombygget, men den har endnu de oprindelige cavalletti-lofter.
- Kirken Chiesa di San Miniato i Quintole er en fin lille kirke karakteriseret ved en elegant og sober byggestil. Den oprindelige indretning fra 1300-tallet præsenterer i dag udsmykninger fra de senere perioder, da kirken er blevet ombygget flere gange. Det samme gælder klokketårnet.
- Kirken Chiesa di San Pietro i Gersolé blev bygget af adelsslægten Gherardini i 1300-tallet. Dens navn var oprindeligt San Pietro in Gerusalemme. Kirken blev helt restaureret i 1800-tallet og berøvet sine kunstværker. Den er dog værd at besøge, om ikke for andet så for den smukke beliggenhed på toppen af en bakke. Ved siden af kirken findes et gammelt slot, som nu er ombygget til villa.
- Gemt mellem cypresserne står endnu borgen Montalto, som er kommet næsten intakt til vores dage. Den beskyttede den gamle vej, der forbandt hovedvejen til Volterra med Grassina og Bagno a Ripoli. Borgens hovedbygning blev bygget omkring år 1000, dog blev dens tårn ombygget og sænket omkring 1400. Borgen tilhørte i første omgang familien Pergolotti, en rige handelsfamilie fra Firenze. Den blev renoveret af den næste ejer, Bastiano Cianino, og i slutningen af 1600-tallet blev den familien Niccolinis ejendom. Efter endnu flere ejerskift er den i dag i hænderne på familien Vallecchi.
- I Mezzomonte ligger den elegante Villa Corsini. Den blev bygget i 1500-tallet og udvidet ca. 200 år efter. Oprindeligt var den familien Panciantichis ejendom, derefter overtog Giancarlo de’ Medici den, og i 1644 kom den på familien Corsinis hænder. Dens hvide fremtoning danner et typisk toscansk billede med de flotte haver, som er udsmykkede med keramik og statuer fra 1700- og 1800-tallet. I villaen findes også flere freskoer fra 1600-tallet, bl.a. et loft malet af Francesco Albani og et af Giovanni da San Giovanni.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Impruneta