Rejser til Incisa in Valdarno

Incisa in Valdarno omtales nu til dags ofte som Figline e Incisa Valdarno, da den er den nordlige af de to småbyer, som i 2014 formelt blev forenet til én. Den samlede by har omkring omkring 24.000 indbyggere. Den ligger på vestbredden af Arno-floden omkring 30 kilometer fra renæssancebyen Firenze, et af Toscanas kulturelle højdepunkter.

Incisa in Valdarno er trods den korte afstand til et af Italiens mest kendte rejsemål forbavsende uturistet. Byen, som har omkring 1.000 år på bagen, har da heller ikke nogle særligt kendte seværdigheder sammenlignet med den større og meget mere berømte naboby. Til gengæld er det ideelt at rejse til Incisa in Valdarno, hvis du ønsker en fredelig base til en ferie i den mest interessante del af Toscana.

Den ældste del af Incisa in Valdarno nede nær broen Ponte urbano di Incisa er meget charmerende med smalle gader og huse med træskodder for vinduerne. Her nede tæt ved floden finder du et lille udvalg af butikker, en kaffebar og et par spisesteder. Lidt længere mod syd ligger der flere butikker, et supermarked og togstationen, hvorfra der blandt andet er forbindelse til Firenze og Arezzo.

I Figline Valdarno, som ligger 3-4 kilometer længere nede ad floden, er der et endnu større middelalderligt centrum, hvor den centrale plads, Piazza Marsilio Ficino, ofte bruges til markeder eller andre kulturelle begivenheder. På en rejse til Incisa in Valdarno er der da også gode chancer for, at du kan opleve traditionelle byfester og lignende.

Oplevelser i nærheden

Går rejsen til Incisa in Valdarno, er det naturligvis helt oplagt at udnytte muligheden for at udforske Firenze, som ligger inden for kort afstand. Dette kulturelle skatkammer kan du sagtens bruge flere dage af ferien på. Udover de kulturhistoriske seværdigheder er der i denne større naboby også rig mulighed for at fordybe dig i det italienske køkkens herligheder på et væld af restauranter samt for at shoppe løs i spændende butikker.

Lejer du en bil, hvilket kan anbefales på en rejse til Incisa in Valdarno, er der dog også mange andre spændende udflugtsmål at vælge mellem. Du befinder dig i et område, der byder på en perlerække af maleriske middelalderbyer og stemningsfulde vingårde. Bare start bilen (eller hop på cyklen) og kør en tur i det bakkede landskab, hvor du helt sikkert vil blive inspireret til at gøre stop mange steder i småbyerne, du passerer.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Incisa in Valdarno