Kulturferie i Toscana

Toscana er både bakkede landskaber med cypresser og vinstokke på markerne og fascinerende kulturoplevelser i de mange middelalderbyer. En kulturferie i Toscana er som at åbne en levende historiebog fra etruskernes hverdag til nutidens politiske scene. Renæssancen, der i høj grad prægede ikke bare italiensk historie, men hele Europas historie, er i høj grad stadig nærværende i Toscana. Firenze var omdrejningspunktet under Renæssancen og nød godt af Medici-dynastiets velvilje. I Toscanas mange kirker, gallerier og museer kan du opleve værker af de ypperste kunstnere fra Donatello og Botticelli til Leonardo da Vinci og Michelangelo. Sidstnævnte voksede op i Firenze, og det var her, at han huggede sine mest berømte skulpturer David og Pietà i marmor fra Carrara.

Er der for lange køer af turister i Firenze i højsæsonen, kan du henlægge noget af kulturferien til Siena, der er en af de smukkeste og bedst bevarede middelalderbyer i Europa. I Siena finder du et stort antal enestående kunstværker, og her finder du også den muslingeformede rådhusplads Piazza del Campo, hvor der hvertandet år holdes hestevæddeløb. Pisa og Lucca har hver deres attraktioner. Mest kendt er måske det skæve tårn, hvor hundredevis af turister hver dag poserer, så de på feriebilledet ser ud til at forhindre tårnet i falde helt omkuld.

Er du musikalsk, er der også meget at komme efter i Toscana. Regionen byder på flere operafestivaller, og der er altid en koncert eller et teaterstykke på programmet i regionens større byer. Toscansk gastronomi er i særklasse, ligesom de toscanske vine er nogle af de bedste i Italien. Lyt over et glas vin til den toscanske dialekt, der i tidens løb har formet det officielle italienske sprog.

Toscana er så fyldt med historie og kultur, at der alene i denne region er syv steder, som er udpeget som verdenskulturarv af UNESCO. Det er bymidterne i Firenze, Siena, San Gimignano og Pienza, pladsen foran katedralen i Pisa, Val d’Orcia samt Medici villaerne med haver. Toscana har over 120 beskyttede naturområder, og denne unikke koncentration af enestående kultur og smuk natur tiltrækker hvert år millioner af turister. Uanset om du er fascineret af arkitektur, musik, kunst eller historie, så vil du på din kulturferie bliver overrasket over de utallige maleriske landsbyer og Toscanas uovertrufne rigdomme af kunst. Og så taler vi slet ikke om de vidunderlige landskaber, der bugter sig så langt øjet rækker. En ferie med kultur i Toscana er balsam for sjælen.

Se det store udvalg af rejser til Toscana

>> Læs mere om kulturrejser

Kort over Toscana

Populære hoteller i Toscana

Italien, Toscana, Castellina in Chianti
9,0
Fabelagtigt
123 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Afstand til centrum: ca. 10 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Pisa
8,6
Meget godt
1594 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Pistoia
9,0
Fabelagtigt
1457 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)