Rejser til Lajatico

Bo i sangeren Andrea Bocellis fødeby

Den lillle landsby Lajatico er mest af alt kendt for at være den verdensberømte tenor Andrea Bocellis fødeby. Den ligger centralt i Toscana og har et hyggeligt centrum med restaurant, et par barer og små indkøbsmuligheder, så der er flere gode grunde til at have Lajatico som udgangspunkt på din ferie.

På en bakketop

Lajatico ligger 205 meter over havet på en bakketop midt i det frodige og velkendte toscanske landskab, der er kendetegnet ved sin bølgende overflade, der løber over bakker og dale.

Mellem kulturbyer og stranden

Landsbyen ligger i umiddelbar nærhed af Volterra og San Gimignano, med ca. 50 km. til Pisa og en overkommelig afstand til kysten og regionens kendte sandstrande, så som Rosignano Solvay. Den blev først grundlagt som egentlig stad i tolvhundredtallet rundt om en borg, der tilhørte familien Pannocchieschi. Byen havde skiftende magthavere op gennem tiderne, indtil den i attenhundredtallet opnåede kommunal status.

Sangeren Andrea Bocellis fødeby

I dag er byen kendt som Andrea Bocellis fødeby, hvorfor man også kan smage Bocelli-familiens vin i byen. Her er mulighed for at drikke en kop kaffe på en af de to kaffebarer, handle det mest basale og besøge den lokale slagter og bager samt spise på den lille familierestaurant på torvet. Det er efterhånden blevet en tradition, at Andrea hvert år i juli eller august afholder en altid helt udsolgt koncert på den udendørsscene Teatro del Silenzio lidt uden for byen.

Steder man skal se i byen: Chiesa di San Leonardo, Palazzo Pretorio, Palazzo Comunale og Torre Civica.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Lajatico

Hvad siger gæsterne i Lajatico?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 18 anmeldelser