Rejser til Lamporecchio

Ferie i det smukke Montalbano-landskab i Toscana

Lamporecchio har ikke noget gammelt centrum, men der ligger adskillige historisk og kulturelt interessante byer i nær ved. Desuden er byen omgivet af smuk natur.

Byen ligger på Montalbanobjergets vestlige skråning mellem Firenze og Pisa i Toscana. Her er rig mulighed for at udforske området omkring Montalbano og for at besøge nogle af de lokale seværdigheder som f.eks. den neoklassiske kirke St. Stefano.

Du bor også tæt ved Fucecchio marsklandet, der er det største af sin slags i Italien, som i oldtiden var kendt som et farligt område. Det var eftersigende her at Hannibal mistede et øje og næsten alle sine elefanter på marchen mod Rom. I dag tiltrækker markslandets ige dyre- og planteliv blandt andet fuglekiggere, som særligt i forårsmånederne kan nyde synet af mange sjældne arter.

Kort over Lamporecchio

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen og en oversigt over de nærmeste lufthavne.

Kendt for...

Lamporecchio er bl.a. kendt for sin kage ”Brigidini”, der er en slags vaffelkage bestående af sukker, æg, mel og anislikør. Kagen spises oftest i forbindelse med forskellige festivaler og markeder i Toscana. Den menes at være opfundet af en gruppe nonner, Santa Brigida, i byens kloster.

I de senere år har byen også gjort sig bemærket ved at lave smukke opsatser af tørrede blomster, en gammel tradition i denne del af Toscana.Ferie på hotel eller agriturismo?

I vores sortiment på ca. 2000 ferieboliger i Italien, finder du en bred vifte omhyggeligt håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer i Toscana. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at danne dig et hurtigt overblik over de tilgængelig ferieboliger i og omkring Lamporecchio. Måske ved du allerede, hvilken type indkvartering, du søger? Så kan du eventuelt indsnævre søgeresultatet ved hjælp af filteret.

Er du på udsigt efter en unik ferieoplevelse, kan vi også anbefale en ferie på et agriturismo i Toscana. Dette kan være en familiedrevet vingård eller et charmerende Bed and Breakfast, hvor der ofte er en restaurant på stedet med lækre hjemmelavede toskanske specialiteter på menuen hver dag. Samtidig er det en perfekt måde at komme helt væk fra hverdagens stress og i stedet møde ægte italienske kultur og lærer et lokalsamfund at kende.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder i denne dejlige region, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med flere gode råd og praktiske tips til din ferie.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Lamporecchio, er Firenze Lufthavn nærmest, men flere af Italiens mest benyttede lufthavne er inden for rækkevidde. Derfor kan du normalt flyve hertil med talrige flyselskaber som easyJet, Ryanair, Vueling og Norwegian, som med ruter til resten af Europa - heriblandt Danmark. 

Udvalget af direkte flyforbindelser til Toscana fra Danmark ændrer sig jævnligt. Derfor anbefaler vi, at du selv tjekker aktuelle information i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det desuden let at finde den billigst pris på flybilletter de datoer, der passer bedst til din ferie.

Du kan køre med tog fra Pisa og Firenze til Empoli, hvorfra der er busforbindelse det sidste stykke op til Lamporecchio. Vil du gerne besøge de mange andre interessante byer og seværdigheder i regionen i løbet af ferien, kan det dog være en fordel at bestille en lejebil i Firenze Lufthavn hjemmefra. 

Book en pakkerejse inkl. fly, ophold og evt. billeje

Du kan som altid vælge kun at bestille dit ophold i Toscana, men som noget nyt kan du nu også booke en pakkerejse med fly, indkvartering og evt. billeje. Escapeaway Rejser er medlem af Rejsegarantifonden og har tegnet udviddet ansvarsforsikring. I søgemaskinen kan du se alle rejser til Toscana med eller uden fly.

>> Pakkerejser til Toscana med Escapeaway Rejser

Restauranter og indkøb

Der er et pænt udvalg af spisesteder i og omkring byen med alt lidt fra Micheling-klasse restauranter til mindre formelle trattoriaer, hvor du kan udforske det lokale køkkens mange herligheder. 

I byens supermarked kan du få det meste, du kan få brug for i løbet af ferien. Vil du have friske råvarer, kan det også anbefales at besøge et lokalt madmarked, som man sjældent skal køre langt for at finde. 

Udflugter

Du kan køre til Pisa, Lucca og Firenze under en time, som hører til blandt regionens mest berømte kulturbyer. Men også en række mindre byer i endnu kortere afstand er interessante udflugtsmål såsom Spicchio, Orbignano, San Baronto, Papiano, Porciano og Lampaggio med masser af middelalderstemning, restauranter og butikker.

Det er også oplagt at benytte chancen for at besøge nogle af Medici-villaerne, som vidner om at Toscana historisk set har været et velstående område.

Ønsker du at udforske de toscanske seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere mange veltilrettelagte udflugter i Toscana.

Lokale links

Byen og kommunens egen hjemmeside finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Lamporecchio