Rejser til Lari

Levende middelalderby nær Pisa

Lari er en hyggelig gammel by, der ligger på toppen af en bakke syd for Pisa. En middelalderborg tegner byens profil, men her er meget andet at se og opleve.

Man kan køre helt til Lari med offentlige busser, men foretrækker man at ankomme med tog, er den nærmeste station i byen Pontedera. Byen er stadig kendt for sit traditionelle landbrug, især er produktion af kirsebær en specialitet. Det er derfor en stor fornøjelse at besøge stedet i maj og juni måned, hvor byen hvert år holder sin kendte kirsebærfest, Sagra delle Ciliege. Olivenolie og Chianti Putto vin er også en vigtig indtægtskilde, ligesom her også ligger en familiedrevet pastafabrik i byen.

Kort over Lari

Klik på kortet, hvis du vil danne dig et bedre overblik over byen og området. På kortet kan du blandt andet se placeringen af de ferieboliger, vi tilbyder her.

Fascinerende kombination

Borgen i Lari, Castello dei Vicari, en gammel fæstning som stadig er beboet. Den øverste del af borgen er blevet omdannet til museum. Byen er en fascinerende kombination af ægte toscansk liv og historie uden for de store turiststrømme, der kendetegner mere kendte byer i bakkerne omkring Pisa.Hoteller, ferielejligheder og villaer i Lari

Udvalget af ferieboliger hos Escapeaway Rejser omfattere hundredevis af hoteller, ferielejligheder, villaer og andre former for indkvartering i hele Italien, hvilket inkluderer mange uspoleret, hyggelige middelalderlandsbyer som Lari i Toscana. Her har vi ved at håndplukke de bedste ferieboliger gjort det let for dig at finde den ideelle indlogering. 

Brug søgemaskinen øverst her på siden, hvis du vil have et overblik over ledige ferieboliger i Lari. Søger du blot på datoer, indeholder resultatet alle former for indkvartering. Er du kun interesseret i bestemte boligformer, eller har du andre ønsker, kan du eventuelt præcisere din søgning ved at bruge filterfunktionen.

Lufthavne og transportmuligheder

Både lufthavnene ved Pisa og Firenze ligger inden for ganske overkommelig afstand af Lari. Begge lufthavne har som regel direkte ruter til Danmark i sommersæsonen og betjenes af en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, Norwegian og SAS. Da flyselskaberne har for vane at justere deres ruter fra år til år, anbefaler vi, at du selv tjekker udvalget ved at bruge søgemaskinen her på siden.

De offentlige transport muligheder begrænser sig til bus, eventuelt fra togstationen i Pontedera. Vil du have mere bevægelsesfrihed i ferien, er det bedste i de fleste tilfælde at leje en bil. For de fleste rejsende er det mest praktiske at bestille billeje med afhentning i lufthavnen.  

Mere information, tips og gode råd om billeje i Italien

Restauranter og indkøb

Byen har en håndfuld spisesteder og lidt butiksliv med blandt andet et mini-marked og en slagter. Du kan således få det meste til de dagligdags behov, men vil du handle stort ind til ferien eller gå på shopping, er det en fordel med en bil for at kunne køre til en af de større nabobyer. 

Udflugtsmuligheder og seværdigheder

Den største seværdighed, også bogstavelig talt, er Castello dei Vicari. Borgen nævnes første gang i de historiske kilder i 1061 og er stadig ret velbevaret, ikke mindst takket være restaurering. Under 2. verdenskrig blev borganlægget brug som fængsel og flere gange bombet af både tyske og allierede styrker. De fleste turister som finder vej til Lari, besøger borgen, men også Martelli pastafabrikken er et populært udflugtsmål. 

Der er talrige spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde, når du holder ferie i Lari. Nogle af Toscanas mest kendte og interessante byer som Pisa, Lucca og San Gimignano er således alle oplagte mål for en dagsudflugt.

Lokale links

Pastafabrikken Martelli - Famiglia di pastai

Hjemmeside for Castello dei Vicari

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Lari