Rejser til Livorno

Livorno er Toscanas vigtigste havneby. Byen ligger nær flere af regionens mest besøgte byer, som f.eks. Pisa og Lucca og herfra er der heller ikke langt til Toscanas mest populære badebyer. Book din rejse til Livorno med Escapeaway i dag!

Rejser du til havnebyen Livorno, vil du opleve et klassisk middelhavsmiljø med en umiskendelig, toscansk atmosfære. På spadsereture rundt langs de talrige kanaler, der nok vil lede tankerne hen på en anden berømt italiensk by, og i de smalle gader, kan du beundre velbevarede renæssancebygninger eller kigge indenfor på et af byens interessante museer. Der gemmer sig naturligvis også en hel verden af spændende kulinariske oplevelser på de mange restauranter i Livorno, hvor der ikke overraskende ofte er mange lækre fiske- og skaldyrsretter på menuen. 

Holder du ferie i Livorno har du desuden nogle af Toscanas bedste seværdigheder og attraktioner inden for din rækkevidde. Mod nord lokker strandlivet på den 30 kilometer lange, toscanske riviera, Versilia. På vejen dertil kan du besøge det skæve tårn i Pisa. Du bør også afsætte en dag til at tage en tur mod vest ind i landet til Firenze for her at udforske et sandt skatkammer af kunstskatte og historiske bygningværker.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Livorno og andre rejsemål i Toscana hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Rejser du til Livorno med Escapeaway kan du, foruden hoteller, også vælge at booke en villa eller feriebolig, hvis du selv vil stå for madlavningen og have bedre plads. 

Brug søgemaskinen her på siden og vælg først om du vil rejse til Livorno fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter til fx. Pisa lufthavn for dig. Vælg derefter et hotel i Livorno med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Siena
>> Prøv et ophold på et Agriturismo i Toscana

Hoteller i Livorno

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Livorno har jeg samlet lidt fakta og information i en lille rejseguide om området. På vores blog finder du desuden mere inspiration, her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Italien, og du kan bla. læse om emner som vejret i Toscana når du rejser, få tips til udflugter og seværdigheder, vi skriver om den lokale mad og vin, kultulivet, naturen og meget mere...

Livorno er med omkring 158.500 indbyggere den tredjestørste by i Toscana. Grundlaget for byens multikuturelle atmosfære blev lagt da byens havn i det 16. århundrede blev udnævt til frihavn (et toldfrit område), som den første i verden. Det tiltrak de efterfølgende århundreder handlende fra det meste af verden til byen, der slog medbragte nye skikke og eksotiske varer. Livorno blev derfor kendt ude i Europa, som en usædvanlig farverig by. I dag fornemmer man stadig denne storhedstid i den gamle bydel med kanalerne og de smukke gamle bygninger. 

I dag er Livorno stadig Toscanas vigtigste havneby og hovedstad i provinsen af samme navn. Hele Livorno-provinsen, der afgrænses af Pisa-provinsen i nord og Grosseto-provinsen i syd, har 330.000 indbyggere. Både lokale og besøgende nyder i de varme sommermåneder godt af provinsens lange kystlinje med talrige badestrande. Du behøver ikke bevæge dig langt for at få en forfriskende dukkert. Umiddelbart syd for havnen finder du for eksempel flere små stenstrande (badesko anbefales) og friluftsbade. 

Mange af byens ældste bygninger blev ødelagt under Anden verdenskrig, men der er stadig meget at se for dig, som er historisk interesseret. Blandt højdepunkterne er Fortezza Vecchia, der dominerer den gamle havn, og flere smukke kirker. For familier med mindre børn er det også oplagt at besøge Acquario di Livorno eller det naturhistoriske museum for at studere både nutidens og fortidens dyreliv. Udnyt også muligheden for at se byen fra en lidt anden vinkel med en kanalrundfart.

Restauranter og shopping

Mange rejser til Toscana for de gastronomiske oplevelser, der er kendetegnet ved brugen af friske, lokale råvarer, der er harmoniske sammensat. Kystbyen Livorno er da også især kendt for at udnytte de rigelige forsyninger af friske fisk. Du må for eksempel ikke rejse hertil uden at prøve den lækre cacciucco, fiskegryde med ristet brød. Er fisk og skaldyr ikke din livret, er der dog også mange andre muligheder. Den lokale kylling, galletto livornese, er med god gund populær. Men der er også mange retter helt uden kød. Har du en sød tand, bør du prøve et stykke af en kastanjetærte, Castagnaccio, der er typisk for det oprindelige italienske køkken.

Rejser du i det øvrige Toscana, er det ikke usædvanligt at se menukort med navne på retter, der ender med alla livornese. Det vidner om anerkendelsen af Livornos køkken, og du vil da også hurtigt forstå, hvorfor byen i flere år har tiltrukket madentusiaster, foodies, fra hele verden. Sidst, men ikke mindst, er der i Livorno også er rig lejlighed til at smage på gode, lokale vine. 

Ligesom restauranter, trattoriaer og vinbarer ligger spredt jævnt ud over det centrale Livorno, finder du også talrige minimarkeder og supermarkeder i byen. Du kan derfor nemt købe de daglige fornødenheder og mere, hvis du eventuelt selv vil lave nogle af dagens måltider. Besøg også Mercato Centrale, der ligger i en flot bygning fra slutningen af det 19. århundrede. Her kan du få stort set alt, hvad hjertet kan begære. Det er som regel en fordel at komme tidligt, inden der bliver fyldt med handlende. Så kan du i ro og mag gå på opdagelse blandt de mange butikker og stande med fristende frugter, grønt, brød, kød og andre delikatesser. 

Vejr og klima i Livorno

Det er ikke tilfældigt, at mange af Firenzes indbyggere søger mod Livorno i de varmeste sommermåneder. Når temperaturen er på højdepunktet fra juni til september, er der herude ved kysten nemlig typisk et par grader køligere end inde i landet og ofte en afsvalende brise. Selvom det er mere ustadigt og køligere, er foråret også et godt tidspunkt at besøge Livorno. Der er masser af farverige blomster i landskabet og i det sene forår er havet ved at varme op, omend det mest er nordeuropæere, der vover en hurtig dukkert. Ligeledes er sensommeren og det tidlige efterår på mange måder en god årstid, hvor den lidt lavere temperaturer gør det mere komfortabelt at være på sigthseeing. Fra sidst i oktober og november er der flere regnvejrsdage, men der er stadig også mange flotte dage, hvor både lokale og besøgende ynder at slentre en tur ned til Terrazza Mascagni og nyde udsigten over havet. Vintermånederne er generelt lidt mere milde i Livorno end længere inde i landet. 

Transport

Vil du med fly til Toscana, er det mest nærliggende at flyve til enten Pisa eller Firenze Lufthavn, som begge ligger inden for fornuftig afstand af Livorno. Fra Pisa Lufthavn (Galileo Galilei International Airport) er der således bare en halv times kørsel - lidt mere med tog. 

I selve Livorno er der regelmæssige busser, som kører mellem banegården (Livorno Centrale), bymidten og havnen. Byen er dog ikke større end at det centrale kanalkvarter kan udforskes til fods. Ønsker du at leje en bil, er det mest praktiske normalt at bestille den hjemmefra med afhentning allerede i lufthavnen. Så slipper du helt for at sætte dig ind i de lokale køreplaner og har mere frihed til at tage på udflugter til nogle af de mange seværdigheder og attraktioner i resten af regionen. Du kan naturligvis også vælge at leje den bil med afhentning fra et udlejningskontor inde i byen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her