Rejser til Lucca

Cyklisternes og musikkens by. Fantastiske rejser til Lucca - med fly, hotel og lejebil.

Lucca er en helt unik størrelse: Smuk, rig, alsidig, rolig og behageligt afslappet. Nu kan du rejse med Escapeaway til Lucca i Toscana og forkæle dine sanser fra morgen til aften, bo på nøje udvalgte hoteller og holde ferie i dit helt eget tempo.

Lucca er så malerisk, romantisk og velholdt, at det halve kunne være nok til at gøre den til en af Toscanas smukkeste byer. Og så er luften tilmed dejligt frisk, for bilerne er der ikke megen plads til inden for voldene.

Skabt til krig, brugt til motion

Lucca er i mange henseender en usædvanlig by. Du opdager det allerede, før du træder ind i den, for ingen anden italiensk by af denne størrelse har stadig intakte forsvarsmure. Luccas befæstningsmure er imponerende: Den over 4 km store cirkel går tilbage til 1600-tallet, og den brydes kun få steder af de gamle porte. I dag bruges voldene som rekreativt område, så folk promenerer, løber og cykler her i skyggen af de slanke popler, der flankerer grusvejen hele turen rundt.

Når vi nu er ved cyklerne, så udgør indbyggernes forhold til dette transportmiddel også et kapitel i deres enestående natur. I størstedelen af Italien betragtes cyklen som et motionsredskab, som trækkes frem i weekenden, hvor mænd i alle aldre pruster rundt på landevejene i spraglet tøj. Det gør de bestemt også i Lucca, men for lokalbefolkningen er den også det naturlige daglige transportmiddel. Du møder således forholdsvis få biler og knallerter i Luccas centrum, men masser af cyklister i alle aldre. Konsekvenserne af dette for sikkerheden, luftens kvalitet og støjniveauet behøver vist ingen forklaring.

Stilfulde omgivelser og velhavende indbyggere

Der er også tale om en særdeles rig by, hvilket du tydeligt fornemmer, når du går en tur på de centrale indkøbsgader. De lækreste tøjbutikker ligger her side om side, og befolkningen er da også udpræget velklædt og elegant. Butikkerne og caféerne i byen harmonerer med indbyggernes stil, og du skal uden for Toscana til Piemonte for at finde så mange smukke og stemningsfulde caféer, hvoraf flere har en historie, der går tilbage til 1800-tallet. Også hvad angår spisesteder kan byen byde på en række spændende muligheder, og selv raffinerede restauranter som Giglio og Buca di Sant'Antonio har forbavsende moderate priser i forhold til byer som Siena og Firenze. Onde tunger hævder, at dette skyldes lucchesernes berygtede nærighed... og det er nok ikke helt forkert.

Opera for alle pengene - Puccini under åben himmel

Kulturelt set er Lucca ligeledes mange besøg værd. Du får aldrig lov til at glemme, at Giacomo Puccini blev født, opvoksede og tog sine første musikalske skridt her i byen. Plakater og postkort med reproduktioner af operaplakater findes overalt, og i mesterens fødehus findes et lille museum over hans liv og værk. Hvis du er heldig, kan man opleve en af hans operaer i byens prægtige operahus, Teatro del Giglio, som gennem årtierne har set mange af de største sangere, og hvis atmosfære er uforlignelig. Priserne er særdeles rimelige, og opsætningerne er som regel gode, men beklageligvis er der kun få af dem hvert år.

Hvis du holder af opera, skal du ikke snyde dig selv for en aften på Puccini-festivalen ved søen Massaciuccoli, der ligger 18 km fra Lucca. Her ved søen boede Puccini størstedelen af sit liv, og få uger før sin død i 1924 skrev han til sin ven Giovacchino Forzano, at han godt kunne tænke sig at se en af sine operaer opført langs søens bredder. Dette opnåede han aldrig, men blot seks år senere opførte man for første gang La Bohème foran Puccinis villa.
I dag er det en årlig tilbagevendende begivenhed, og mellem slutningen af juli og anden halvdel af august finder omkring 15 opførsler sted. Der er som oftest fire forskellige operaer, primært Puccini, men pudsigt nok kan et værk af Mascagni, Leoncavallo eller Bizet også finde vej hertil. Her kommer de lokale selv i deres bedste tøj, og hvor man i Verona ofte kan få fornemmelsen af at være til fodboldkamp, er stemningen her langt nærmere standarden ved en normal italiensk operaforestilling.

Lucca byder også på mange andre musikoplevelser. Det kulminerer hvert år med sommerfestivalen Lucca Summer Festival, hvor byens pladser er hjemsted for koncerter med store internationale navne. Det startede i 1998 med Bob Dylan, og siden da har spændvidden været imponerende: Oasis, Ray Charles, Thirty Seconds to Mars, Eric Clapton, Gossip, Elton John, Sigur Ros, Simply Red, Liza Minelli, The Killers, Burt Baccherach osv. osv.

Hoteller i Lucca

Populære hoteller i Lucca

Italien, Toscana, Lucca
9,0
Fabelagtigt
117 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 36 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Toscana, Lucca
9,3
Fabelagtigt
1097 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Lucca
8,8
Meget godt
834 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

En fleksibel rejse til Lucca med prisgaranti

Escapeaway råder over Danmarks bedste udvalg af hoteller og ferielejligheder i centrum af Lucca. Samtidig giver vi dig adgang til flyrejser med alle flyselskaber, så du kan sammensætte din rejse præcist som du vil, med valgfri afrejsedato og rejselængde. Og for at det ikke skal være nok, bliver du dækker af den danske rejsegaranti, når du booker din rejse til Lucca som en pakkerejse, hvor både transport og feriebolig indgår. Du får med andre ord det bedste af begge verdener.

Hvor skal man bo i Lucca?

Stort set alle Escapeaways ferieboliger i Lucca ligger placeret indenfor murene i den gamle bydel. Vi mener det er herfra, man skal opleve Lucca, som er en stille by med god plads til fodgængere og cyklister. Når du rejser til Lucca med Escapeaway har vi sikret dig, at alle vore hoteller og lejligheder i byen lever op til den standard, som vore skandinaviske gæster forventer.

Rejser til Lucca med fly fra København, Aalborg, Billund eller Hamborg

Brug søgemaskinen til at finde den ferielejlighed, eller det hotel, du gerne vil bo på i Lucca. Dernæst hjælper vi dig med at finde de rigtige flybilletter til den bedste pris, hvad enten du ønsker at rejse fra København, Billund, Aalborg eller Hamborg. Der er gode muligheder for direkte flyvning, eller blot en enkelt mellemlanding, når du flyver til lufthavnen i Pisa eller Firenze, som begge ligger indenfor en times kørsel fra Lucca.

Da din flyvning foregår med rutefly, er rejselængden fleksibel, men du er stadig dækket af den danske rejsegaranti, også med din lejebil i lufthavnen, hvis du booker den hos os.

Inkluder billeje i din pakkerejse

Når du booker din lejebil sammen med fly og hotel, bliver den inkluderet i din pakkerejse, og dermed omfattet af den danske rejsegaranti. Samtidig kigger vi på priser fra samtlige billejefirmaer i lufthavnen og skaffer dig den bedste pris på din lejebil. Generelt er det relativt billigt at leje bil i Italien, men ligesom alt andet gælder det, at jo tidligere man er ude, jo billigere - vi anbefaler derfor at du booker din lejebil samtidig med hotel og fly, så der er ro på bagsmækken.
 
Byens historie
Lucca blev grundlagt af de sagnomspundne etruskere, men formentligt eksisterede der allerede en ligurisk bosættelse før etruskerne kom til området - og endnu tidligere bosættelser. I året 180 f.Kr. blev byen en del af Romerriget, som den endnu i dag bærer vidnesbyrd om, blandt andet i form af byens romerske gadestruktur og to af byens centrale pladser; Piazza San Michele og Piazza dell'Anfiteatro, der i det første tilfælde ligger oven på et antikt romersk forum og i det andet tilfælde er bygget oven på et gammelt romersk amfiteater. 
 
Senere kom byen blandt andet under lombardisk herredømme, inden den i 1160 blev en selvstændig bystat; en status, som den formåede at opretholde de følgende næsten 500 år, dog ofte i heftige kamp med fremmede magter og undertiden underlagt disses herredømme - for eksempel blev byen i 1529 købt for 250.000 dukater af Veronas bykonge, der dog kun regerede byen i ni måneder, inden den kom under Pisas herredømme. I 1799 måtte byen overgive sig til Napoleons hær, inden den blev et hertugdømme i 1817. I 1861 blev den en del af Kongeriget Italien.

Seværdigheder i Lucca

Den berømte opera-komponist Giacomo Puccini blev født i Lucca, opvoksede i byen og tog sine første musikalske skridt i den, hvilket du kan finde vidnesbyrd om i komponistens fødehjem, hvor der i dag er indrettet et lille museum, Puccini Museum, over hans liv og værk.
 
Af andre større seværdigheder - ud over de allerede nævnte berømte fæstningsmure - kan nævnes paladset Palazzo Ducale, hvis oprindelige form stammer helt tilbage til 1370; paladset Palazzo Pfanner, der stammer fra midten af det syttende århundrede; tårnet Torre Guinigi, der er byens højeste og mest spektakulære tårn; den smukke botaniske have Orto Botanico Comunale di Lucca; byens katedral Duomo di San Martino; den romersk-katolske basilica San Michele in Foro; de to allerede omtalte pladser Piazza San Michele og Piazza dell'Anfiteatro, samt pladserne Piazzale Verdi og Piazza Napoleone.

Aktivitetsmuligheder

Cykling er måske ikke det første, du forbinder med italienske byer af en vis størrelse, men i Lucca forholder det sig anderledes; her er der både mange lokale og turister, der transporterer sig rundt på cykel og du kan f.eks. cykle i skyggen af de slanke popler, der flankerer grusvejen ved forsvarsmurene hele turen rundt eller du kan tage på en cykeltur i området omkring byen.
 
Også for de mere kultur-interesserede er Lucca en by, der byder på mange aktiviteter og oplevelser, f.eks. i form af den årlige sommerfestival Lucca Summer Festival, der er vært for koncerter med store internationale navne på byens pladser (og som gennem årene har tiltrukket store navne som Ray Charles, Eric Elton John m.fl.). En tur i byens prægtige operahus, Teatro del Giglio, som gennem årtierne har dannet kulisse for flere af tidens største operasangere, er også et must, næsten ligegyldigt om du interesserer dig for opera eller ej. 
 
Hvis du ikke kan få nok af italiensk opera i almindelighed og Puccinis musik i særdeleshed, så afholdes der mellem slutningen af juli og anden halvdel af august den berømte, årlige Puccini-festival ved søen Massaciuccoli, kun 18 kilometer fra Lucca. 

Bestil din rejse til Lucca online og få den billigste pris

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde din rejse til Lucca til den billigste pris. Vi garanterer at du får den billigst mulige pris på både hotel, flybillet og lejebil, og får fordel af vores store indkøb i Italien.

Book din rejse nu hos Lucca-eksperten Escapeaway!

Hvad siger gæsterne i Lucca?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 39 anmeldelser