Puccini Festival

Det er en enestående oplevelse at gå i teatret her. Vi befinder os ved den store sø Lago di Massaciuccoli, der ligger mellem Lucca og havet.

Her kom Giacomo Puccini for første gang som en ung mand i 1891, før han var slået igennem som Italiens største daværende operakomponist. Han forelskede sig med det samme i naturen, ikke mindst på grund af fuglelivet, for Puccini var en ivrig jæger. Han lejede derfor nogle værelser og slog sig derfor ned ved søen. I de kommende år skabte han (i stort omfang netop her ved søen) nogle af sine største succeser - Manon Lescaut (1893) og La Bohème (1896) - og kunne derfor købe sig et hus, eller rettere en gammelt vagttårn ved søens bredder. Han lod tårnet fuldkommen istandsætte og flyttede ind for at leve her til få år før sin død i 1924. Her skrev han blandt andet Tosca (1900) og Madama Butterfly (1904), og efter hans død blev både han og hans hustru begravet i et lille kapel, som deres søn lod opføre ved siden af huset, der for øvrigt i dag er museum.

Kort tid før sin død skrev Puccini bevæget til en af sine venner, librettisten Giovacchino Forzano, om jagten ved søen og om, hvor gerne han engang ville se en af sine operaer opført netop ved søen. I 1930 blev denne drøm til virkelighed, og Puccini-festivalen fødtes. Siden da har der været opført opera i et friluftsteater med søen som storslået baggrund, og den mørke nattehimmels stjerner har tindret om kap med stjernerne på scenen. Næsten alle de største har sunget her: Giuseppe Di Stefano, Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Josè Carreras, Tito Gobbi, Renata Scotto, Eva Marton, Katia Ricciarelli, Monserrat Caballé… listen er uendelig.

I dag er her plads til 40.000 gæster hver aften, og i modsætning til flere andre sommerfestivaler så er alle pladser nummererede, og der er også parkeringspladser nok til alle. Hvis du har været i Arenaen i Verona, skal du forberede dig på en helt anden oplevelse på Puccinifestvalen. Her kommer mange flere italienere og derfor logisk færre turister, og det betyder (undskyld at vi siger det), at påklædningen og opførslen er meget mere elegant. Hvor du i Verona ofte kan få mindelser om en fodboldkamp eller en lignende folkefest, så er du i Torre del Lago uden diskussion i operaen. Læg dertil de næsten altid pragtfulde, milde sommeraftener og de flotte opsætninger, og så forstår du, at en aften ved Torre del Lago er en oplevelse for livet.Læs mere og book din billet på www.puccinifestival.it