Rejser til Manciano

En ferie i den charmerende bakketopslandsby Manciano i det sydlige Toscana giver dig mulighed for både at dase på stranden ved det lune middelhav og tage på sightseeing i søvnige middelalderbyer i baglandet. Book din rejse til Manciano med Escapeaway i dag!

Manciano er en klassisk bakketopslandsby i det sydlige Toscana - området der er kendt som La Maremma. Dette er nok den mindst turistede del af Toscana, du kan opleve. Det skyldes nok, at her ikke er de samme store, berømte kulturattraktioner som i den nordlige del af regionen. Til gengæld har området næsten alt det du ellers kan ønske dig af en ferie i Italien.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til området omkring Manciano og det øvrige Toscana hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

La Maremma - afslappet ferie i Toscana

Manciano ligger således med flotte udsigt over et kuperet landskab, der er en mosaik af marker, kastanjeskove, olivenlunde, vinmarker og en perlerække af andre små, idylliske middelalderbyer. Samtidig er der ikke ret langt fra Manciano ud til middelhavskystens strande ved for eksempel Orbetello, hvor du kan nyde en afslappende dag i solen på lange sandstrande ved det krystalklare vand. I juli og august, hvor italienerne selv flokkes til vandet, er det perfekt at kunne trække sig lidt tilbage fra livet ved kysten til mere fredelige Manciano. Resten af året er hele det sydlige Toscana normalt kendetegnet ved en ro, som kan være svær at finde, hvis du rejser til regionens mere kendte rejsemål.

I selve Manciano er den centralt beliggende borg fra det 12. århundrede, Cassero, den mest iøjefaldende seværdighed. I dag rummer borgen et museum, men det er nok i lige så høj grad den formidable panoramaudsigt fra tårnet, der tiltrækker de besøgende. Derudover er det selve den fredelige atmosfære i den gamle bydels smalle gader, du bør glæde dig til. De første par dage, kan det ganske vist være lidt svært at finde vej rundt i de labyrintiske, smalle gader. Det er dog bare en del af fornøjelsen at få lidt rundt på må og få for at mærke stemningen af ægte toscansk landsbyliv. Undervejs er der adskillige steder, hvor du kan slå dig ned for at få en forfriskning.

Afslapning og oplevelsesrige udflugter

Selvom Manciano ikke er længere fra havet end at du kan holde en badeferie, er det mindst lige så oplagt at bruge den stemningsfulde middelalderby som et udgangspunkt for at udforske det charmerende bagland. Inden for en halv times kørsel kan du for eksempel besøge de fascinerende landsbyer Pitigliano og Sorano, der er kendt for deres spektakulære beliggenhed på toppen af stejle, vulkanske tufklipper. Her kan du bruge lang tid på at udforske gaderne, hvor det i endnu højere grad end i Manciano føles som om tiden har stået stille i århundreder. Læg også vejen forbi det populære kurbad Terme di Saturnia, som består af en række terrasser med bassiner, der er forbundet af små vandfald, der konstant tilføres 37 grader varmt, svovlholdigt vand.

Kører du i modsat retning ud mod kysten, er de bløde sandstrande desuden heller ikke den eneste attraktion. Lidt syd for området største by Grosseto ligger således den 100 kvadratkilometer store Parco Regionale della Maremma, som er kendt for sit rige dyre- og planteliv. På ture ind i den centrale del af parken har du gode chancer for at se vildsvin og vilde heste, ligesom det er interessant at se ruinerne af tidligere tiders menneskelig aktivitet i området. Rejser du hertil på ferie med børnene, kan det også varmt anbefales at lave en udflugt til Il Giardino dei Tarocchi (Tarot-haven). Som navnet antyder er de fantasifulde skulpturer inspireret af tarotkort, men stemningen i den farverige skulpturpark er dog mere eventyragtig end okkult.

Book en rejse til Manciano med Escapeaway

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Manciano. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte - til fx. Rom eller Pisa - eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Manciano, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Porto Santo Stefano
>> Læs også om ophold på Agriturismo i Toscana

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Manciano