Rejser til Maremma

En ferie i Maremma indbyder til mange dages opdagelse

Rejs med Escapeaway til den sydvestlige del af Toscana, som også kaldes Maremma. Her får du naturens storhed på den store klinge.

Maremma er ikke et præcist, afgrænset landområde, men udgøres af landområder, som hører til flere provinser i Toscana, og endda en del af regionen Lazio, som ligger syd for Toscana. Den nordlige del af Maremma er præget af mange bakketoppe, hvor man finder de klassiske, befæstede byer, mens strækningen langs Det Tyrrhenske Hav byder på både smukke sandstrande og forrevne klipper. Længst mod syd er landskabet mere fladt, og her dyrkes lækre grøntsager i stor stil.

Indtil 2. Verdenskrig var området primært berygtet blandt toscanerne for malaria og hårde livsvilkår, men i dag er der ikke så meget som én sølle malariamyg tilbage, og skønt her stadig er megen rustik charme, så har fremskridtet og velstanden bestemt også holdt sit indtog her. De fleste byer i Maremma er små, men indtagende, og byer som Pitigliano, Sorano og Massa Marittima fortjener helt sikkert ét, eller flere besøg.

Det er også i Maremma, at det ny "Klondyke" for vindyrkning er opstået omkring den søde lille by Scansano. Morellino di Scansano har mange år været en dejlig og solid vin, men i de sidste år har talrige vinmagnater opkøbt land i området, og kvaliteten bliver højere og højere år for år. Strandene i Maremma er generelt set meget mindre overrendte end dem, man finder længere nordpå i Toscana, da det først og fremmest er italienerne selv, der kommer her, og ikke turister.

Kort over Maremma

Klik på kortet herunder og få en oversigt over Maremma, og se hvilke hoteller, ferielejligheder og feriehuse vi kan tilbyde i området. Du kan også se en lang række attraktioner og udflugtsmål på oversigten.

Transport

Der findes ingen store lufthavne i selve Maremma, men det er nemt at flyve ind til fx. Rom, hvor den store, internationale lufthavn Fiumicino er tættest på, da den ligger praktisk placeret vest for storbyen, og med direkte adgang til motorvej E8, som følger kysten nordpå, direkte til Maremma. Det skal dog siges at køretiden kun er ca. 20 minutter længere fra den anden lufthavn i Rom, som hedder Ciampino.

Lufthavnene i Firenze og Pisa kan også benyttes, og i alle tilfælde anbefaler vi at man lejer en bil, så man selv kan sætte tempoet. Det er også muligt at tage toget fra alle tre ovennævnte byer, og de italienske jernbaner er generelt veludbyggede, men forvent, at det tager noget længere tid, da der ikke kører højhastighedstog i området.

Det er naturligvis også muligt at tage på kør-selv-ferie til Maremma. Regn med ca. 20 timers effektiv kørsel, da der er ca. 1.900 km hertil fra Danmark. Mange vælger i den forbindelse at tage en overnatning eller flere i Norditalien på vejen.

Udflugter og seværdigheder i Maremma

En ferie i Maremma er først og fremmest en nydelse for de sanser, som sætter pris på naturens dufte, farver og lyde. Her er det bl.a. muligt at besøge regionalparken Uccellina, med flotte bakker, der ligger klinet op af kysten, mens man kan indtage naturen liggende i en strandstol i Castiglione della Pescaia.

Har man lyst til lidt mere by, så er en tur til Siena et godt bud på en dagsudflugt, og flyver man til/fra Rom, kan det anbefales at bruge et par dage her i forbindelse med enten ud- eller hjemrejsen. Behøver vi sige Peterskirken, Colosseum og Vatikanet? Se vores oversigt over seværdigheder og attraktioner i Rom her.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Maremma