Rejser til Marina di Grosseto

Tag på badeferie i Marina di Grosseto i Toscana - og på oplevelse inde i landet

Hold ferie i skønne Marina di Grosseto - en klassisk badeby på den toskanske kyst. Book hotel, ferielejlighed eller feriehus hos Escapeaway.

Marina di Grosseto er et feriested ved havet, beliggende mellem de pragtfulde pinjetræer og den smukke Maremmakyst. Området er ideelt for dem, som ønsker at se nærmere på de uberørte landskaber og besøge de utallige arkæologiske udgravninger, som stammer fra Etruskerne og Roms storhedstid. I dag er der også mulighed for mange sportsfaciliteter inden for gåafstand, som ridning, trekking, mountainbiking, sejlads, fiskeri, windsurfing og tennis.

Der bor godt 3.000 indbyggere i Marina di Grosseto, men om sommeren vokser tallet kraftigt, når turisterne indtager liggestolene på den brede sandstrand ud til Det Tyrrhenske Hav, som er en del af Middelhavet. Marina di Grosseto er badeby og marina for hovedbyen Grosseto, 12km mod øst - administrationshovedsæde i provinsen af samme navn.

Byen ligger tæt omkring den gamle kerne, som består af fiskerlejet San Rocco. De første bosættelser i området daterer sig tilbage til omkring 1793, hvor San Rocco var en af fire vagtposter, som var blevet bygget for at bevogte kysten efter den pestepidemi, der ramte den franske by Marseille.

Siden er strandene her blevet et tilløbsstykke, og Marina di Grosseto har fået det Blå Flag af FEEE (Foundation for Environmental Education in Europe) for sit gode og rene badevand.

Kort over Marina di Grosseto i Toscana

Ved at klikke på kortet herunder kommer du til en side, hvor du nemt kan se alle vore ferieboliger i området. Samtidig kan du zoome ind og ud på kortet og finde oplysninger om transport, afstande osv.

Lej en ferielejlighed, bo på hotel, eller book din egen villa

Escapeaway har Danmarks bedste udvalg af lækre ferieboliger i området omkring Marina di Grosseto. Vi giver dig mulighed for at booke et hotelværelse med fuld service, en ferielejlighed, hvis I gerne "vil selv", eller hvad med en hel villa eller feriehus med plads til hele den store familie? Kontakt os, hvis du har brug for at vide mere om området, eller vil vide lidt mere om de enkelte boliger - vi har besøgt dem alle, og står inde for kvaliteten sammen med vores samarbejdspartnere i Italien, hvor vi også selv har kontor.

Transport

Marina di Grosseto ligger ikke centralt placeret for lufthavne med danske forbindelser. Hovedbyen Grosseto har en mellemstor lufthavn, men det kræver ofte to skift at nå hertil. Så er det som regel nemmere at flyve direkte til Pisa (150km), Firenze (175km) eller Rom (175km), og køre resten af vejen ind til Marina di Grosseto i en lejet bil. Du kan naturligvis også køre selv - der er lige under 2.000km fra Danmark herned.

Er du til eventyr på skinner, kan du komme med tog til både Rom og Pisa fra hovedbyen Grosseto, men selvom de italienske tog generelt har en høj standard, så kører hurtigtogene ikke på disse strækninger. Det tager et par timer langs kysten til Pisa og lidt mere til Rom. Det er en flot tur uanset hvad, men nok lidt mere end en dagstur kan bære, så tag evt. en overnatning på vej ud eller hjem.

Restauranter og shopping

Hvor der er mange turister, er der også mange restauranter og butikker, og dette gælder naturligvis også i Marina di Grosseto. Det meste mad indtages i området omkring selve marinaen, hvor man også kan finde et supermarked, flere isboder og enkelte specialbutikker. Større shopping foretage i nærliggende Grosseto, som har over 70.000 indbyggere og et levende byliv, bygget op omkring en gammel citadel-struktur.

Udflugter og seværdigheder

Det vil være naturligt for de fleste at besøge provinshovedstaden Grosseto mindst en enkelt gang under besøget i området. Byen er på størrelse med en større, dansk provinsby, og kan fremvise et imponerende middelaldercentrum med domkirke og befæstning, samt et stort gademarked med alt fra havet og markerne omkring byen.

Er man mere til naturoplevelser, så kan det anbefales at bruge lidt tid i regionalparken Uccellina, som udgør en bid af kysten syd for Marina di Grosseto. Her er den oprindelige form for kyst og bevoksning bevaret, og danner en skarp kontrast til badebyerne mod nord.

Er man klar til at tage lidt mere på langfart, kan det anbefales at lave en dagstur til middelalderbyen Siena, som ligger ca. 75km mod nordøst. Det tager en god times tid ad motorvejen, eller ca. 1,5 time med toget fra Grosseto.

Lokale links

Du finder et lokalt site om Marine di Grosseto her.
Og info omkring hovedbyen Grosseto her.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Marina di Grosseto